Ga naar de inhoud

Sanne Cant past "met pijn in het hart" voor thuiscross in Herentals door trainingsachterstand

 do 14 december 2023 16:08

Belgisch kampioene Sanne Cant moet forfait geven voor haar thuiscross, komende zaterdag in Herentals. De 33-jarige renster van Crelan-Corendon is net hersteld van een knieblessure, maar heeft door de inactiviteit een conditionele achterstand opgelopen.

Cant liep tien dagen geleden een lichte knieblessure op bij een val in het Franse Flamanville. Hierdoor moest ze een weekje van de fiets blijven en werkte ze tijdens de teamstage in Benicasim een individueel programma af.

 

Intussen is Cant hersteld van de blessure, maar door haar inactiviteit liep ze een kleine conditionele achterstand op. In overleg met de ploegleiding is dan ook beslist dat ze nog een week extra in Spanje blijft en daar extra uren maakt in functie van de drukke eindejaarsperiode.   

 

"Met pijn in het hart, want ik was er zaterdag graag bij geweest in Herentals, een thuiscross die me nauw aan het hart ligt", zei Cant vanop ploegstage in het Spaanse Benicassim.

 

"Maar die week rust was noodzakelijk en in plaats van met twijfels van start te gaan, bereid ik me liever goed voor op wat komt, door hier in betere weersomstandigheden extra uren te malen."