Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Antwerp zucht na 5e nederlaag in Champions League: "We hebben het aan onszelf te wijten"

 di 28 november 2023 21:08
Antwerp verloor vanavond van Sjachtar Donetsk.

Na 5 speeldagen blijft die vervelende nul Antwerp achtervolgen in de Champions League. Ook in Hamburg belandde er tegen Sjachtar Donetsk niets op het bord. Al zat er vanavond meer in dan die 1-0-nederlaag. "De Champions League kent geen genade", leerden ze weer bij The Great Old.

0 op 15, het zijn geen cijfers waar Antwerp trots op kan zijn. Tegen Sjachtar Donetsk speelde de Belgische kampioen verdienstelijk, maar het werd niet voor het eerst een verhaal van "net niet". 

 

"Het is frustrerend", zuchtte Michel Ange Balikwisha. "We hebben minstens evenveel kansen gehad en hadden zeker ook kunnen scoren, maar de Champions League kent geen genade."

 

"Dit hoefde zeker niet", reageerde ook Vincent Janssen na de 5e nederlaag. "Thuis hadden we minimaal een punt moeten pakken tegen Sjachtar, in Porto ook en ook hier. En ook vandaag hebben we mogelijkheden gehad en we hebben goed voetbal laten zien."

 

"Dat we nul punten hebben, is dus aan onszelf te wijten. Je krijgt slechts een paar kansen of eentje en die moet je dan afmaken. Dat doen we niet. Die achterstand was ook onnodig na een goed kwartier van ons. Maar de details worden afgestraft, nog meer dan in de competitie."

Of dit een invloed heeft op de competitie? Dat denk ik niet, maar wel op het vertrouwen in de ploeg.

Vincent Janssen

"Het zijn stappen die je moet zetten en dit is de eerste keer Champions League voor deze club", vervolgde de Nederlandse spits Janssen bij rechtenhouder vtm. "Als je hier elk jaar wil spelen, dan moet je die stap zetten."

 

Dat Antwerp ook maar met vijf veldspelers op zijn bank zat, hielp hun zaak alvast niet vooruit. "Tja, wat kan ik zeggen? De spoeling is dun geworden", klonk het bij trainer Mark van Bommel. "We proberen er steeds het beste uit te halen, maar we kampen met veel afwezigen."

 

"En toch hebben we ook vandaag weer goed meegedaan, bij momenten waren we zelfs beter. Maar soms moet je ook gewoon wat geluk hebben. We hebben voldoende kansen gehad om ook vandaag weer wat te rapen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Antwerp ontvangt op 13 december Barcelona op de slotspeeldag. "Daar denk ik nu nog niet aan. We willen niet met nul punten eindigen, maar eerst volgt de competitie."


"Of dit een invloed heeft in eigen land? Dat denk ik niet, maar wel op het vertrouwen in de ploeg", klonk het bij Janssen. "Met alle respect, maar in de Conference League heb je mindere tegenstanders. Als je daar wint, ga je het weekend met een goed gevoel in. Wij moeten dit omzetten."

 

Toch gelooft trainer Mark van Bommel dat de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg Barcelona wel eens voor die positieve vibe zou kunnen zorgen.

 

"We gaan alles op alles zetten om nog een prestatie neer te zetten. Met ónze supporters, in ónze Bosuil, moeten we vol voor de drie punten gaan."

Gerelateerd: