Ga naar de inhoud

Portland van Toumani Camara verkwanselt riante bonus op bezoek bij voormalige Blazers-chouchou Lillard

 ma 27 november 2023 00:26
Damian Lillard
Voor Damian Lillard (l) was het zijn eerste wedstrijd tegen het team waar hij 11 seizoenen schitterde.

In de NBA hebben de Portland Trail Blazers zondagavond niet kunnen stunten op het veld van Milwaukee. Het team van onze landgenoot Toumani Camara zakte helemaal door het ijs in het 4e quarter en verloor met 108-102.

Milwaukee-Portland was een bijzonder duel, want het was de eerste wedstrijd van Damian Lillard tegen de club waar hij 11 seizoenen lang de grote ster was.

 

Lillard trok deze zomer van de Blazers naar de Bucks in een grootscheepse ruildeal waarbij ook Toumani Camara van Phoenix naar Portland verkaste. De Belg kreeg zondag de taak om de voormalige chouchou van de Blazers-fans te muilkorven.

 

En dat deed Camara meer dan goed, want Lillard kende voor zijn doen een vrije anonieme 1e helft en ook bij zijn ploegmaats draaide het vierkant. Bovendien deed Camara ook aanvallend zijn duit in het zakje, met 2 driepunters.

 

De jonge veulens van Portland legden aanvankelijk een hoog tempo op aan een mak spelend Milwaukee, dat op een bepaald moment in de wedstrijd zelfs tegen een achterstand van 26 punten aankeek.

 

Maar dan sloop er zand in de machine bij Portland en raakte de motor van Milwaukee toch op toerental. Toumani Camara zat dan al even op de bank met foutenlast en zou uiteindelijk niet meer terugkeren op het veld.

 

Vanaf de zijlijn moest de Belg toekijken hoe Lillard en Giannis Antetokounmpo hun team nog naar de overwinning stuwden, dankzij een 33-14 in het slotquarter. Antetokounmpo was met 33 punten de topschutter, Lillard was tegen zijn ex-team goed voor 31 punten.

Samenvatting van de partij:

Een van Camara's driepunters:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Giannis Antetokounmpo loodste zijn team naar de zege

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nuggets smeren Spurs 12e verlies op een rij aan, Jokic en Wembanyama top

In de affiche tussen de kampioen en San Antonio kon Nikola Jokic met 39 punten zijn seizoensbeste realiseren. Hij deed er nog 11 rebounds en 9 assists bij, net geen triple double.

Bij de bezoekers werd de Franse tiener Victor Wembanyama de eerste rookie met deze fraaie cijfers: 22 punten, 11 rebounds, 6 steals en 4 blocks in 24 minuten.

Thuis zit Denver aan 8-0, op verplaatsing verloren ze recentelijk 4 van hun 5 matchen. De negatieve reeks van de Spurs is de op 2 na langste uit de clubgeschiedenis. In 1988-1989 kwamen ze tot 13, in 2022-2023 tot 16.

Uitslagen zondag:

  • Brooklyn - Chicago 118 - 109
  • Cleveland - Toronto 105 - 102
  • Boston - Atlanta 113 - 103
  • New York - Phoenix 113 - 116
  • Orlando - Charlotte 130 - 117
  • Denver - San Antonio 132 - 120
  • Memphis - Minnesota 97 - 119
  • Milwaukee - Portland 108 - 102