Ga naar de inhoud

Eerste keer zijn visitekaartje afgegeven: Victor Wembanyama verpulvert Phoenix met 38 punten

 vr 3 november 2023 06:57
Victor Wembanyama.

"The Alien" is geland in de NBA. Victor Wembanyama heeft voor het eerst uitgehaald in een topper. Tegen de Phoenix Suns was het 19-jarige wonderkind goed voor maar liefst 38 (!) punten. De Franse reus domineerde het luchtruim en trok San Antonio over de streep tegen ervaren sterren als Kevin Durant en Devin Booker.

Vannacht moest je niet in Area 51 zijn om aliens te spotten.

 

Victor Wembanyama – goed voor 2,24 meter aan ongerept basketbaltalent – liep gewoon rond op het veld van Phoenix. Nu ja, hij scoorde er ook een pak punten.

 

In zijn tweede grote test tegen de Suns moest hij opboksen tegen zowel Kevin Durant als Devin Booker – die laatste was weer fit verklaard. Maar echt grote indruk maakten de sterren niet op de 19-jarige Fransman in zijn 5e wedstrijd.

 

Met 38 punten legde hij de lat voor zijn eigen NBA-record op een hoogte waar veel doorgewinterde spelers van dromen. Daar voegde "Wemby" ook nog eens 10 rebounds aan toe.

 

Het mocht dan ook duidelijk zijn: in het luchtruim was de Fransman baas. Zijn ploeggenoten bij de Spurs gebruikten Wembanyamas lengte onder de ring. Zelf dikte hij de score nog aan met 3 driepunters. Eindstand: 121-132.

 

"Zijn enthousiasme valt op", vertelt Durant over het supertalent na de wedstrijd. "Ik zie iemand die zijn eigen manier van basketballen zal opleggen in de toekomst."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De resultaten van de NBA-nacht:

Philadelphia - Toronto: 114-99

New Orleans - Detroit: 125-116

Utah - Orlando: 113-115

Phoenix - San Antonio: 121-132