Ga naar de inhoud

Team Antwerp maakt komaf met kwartfinalespook en grijpt net naast eindzege in challengertoernooi van Doha

 wo 18 oktober 2023 22:12

Team Antwerp TOPdesk heeft het 3x3-challengertoernooi van Qatar net niet kunnen winnen. Het Belgische team verloor de finale tegen de Nederlandse buren van Amsterdam. Zo schudt het wel het kwartfinalespook af en heeft het een ticket voor de Manama Masters beet.

Antwerp, met Dennis Donkor, Jonas Foerts, Mohamed Kherrazi en Vic Van Oosterwyck, trof woensdag in de kwartfinales eerst het Chinese Wuxi, de winnaar van poule D. Dat ging vlot met 22-7 voor de bijl.

 

Een opluchting voor de Belgen, die de afgelopen toernooien telkens in de kwartfinales strandden.

 

Nadien won Antwerp in de halve finales van het Servische Ub Huishan (21-14), goed voor een duel tegen de "buren" uit Amsterdam. 

 

De finale begon gelijkopgaand (4-4) waarna een regenbui de wedstrijd een poos stillegde. Nadien trok Amsterdam de partij naar zich toe om met 21-13 te winnen.

 

Troost voor Antwerp: omdat ze in de top drie eindigden mogen de Belgen zich opmaken voor de Manama Masters op 16 en 17 november.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: