Ga naar de inhoud

Innig vader-zoonmoment bij de familie Nys: "Deze dag zullen we nooit vergeten"

 zo 15 oktober 2023 22:50
Sven en Thibau Nys pakten elkaar stevig vast na het kunststukje van Nys junior.
Sven en Thibau Nys pakten elkaar stevig vast na het kunststukje van Nys junior.

Voor de familie Nys is de slag in Waterloo uitgedraaid op een hoogdag. Thibau Nys triomfeerde en reed meteen zijn trotse vader Sven tegemoet. "We hebben niet veel gezegd tegen elkaar, de emoties kwamen naar boven", vertelt Thibau na zijn 1e triomf in de Wereldbeker.

Tijdens de eerste stroken in het veld van Waterloo was er wat paniek bij de supporters van Thibau Nys.

 

Hun chouchou was niet te zien op het voortoneel. "In de eerste bocht werd ik helemaal naar buiten geduwd en kwam ik in het verkeerde spoor terecht", doet Nys zijn verhaal.

 

"Toen ik in de verte keek, zag ik de eerste renners al optrekken."

 

Maar Nys schoot niet in paniek en zette de scheve situatie nog in de openingsronde recht. "Ik heb toen mijn moment gekozen en ben in 1 ruk 5 à 6 renners gepasseerd."

"Toen voelde ik dat ik heel goede benen had, want ik kon opschuiven zonder moeite en het tempo daarna gewoon doortrekken."

Toen ik mijn vader zag staan aan de streep, werd ik emotioneel.

Thibau Nys

Zegezeker was Nys pas in de laatste hectometers. "Ik wist dat mijn voorsprong voldoende zou moeten zijn, maar ik had nog niet zoveel in die situatie gezeten."

 

"Pas toen ik op het einde van de slotronde over de brug kwam, geloofde ik dat ik zou winnen. Dat was een enorme ontlading (Nys begon toen een feestje te vieren)."

 

Net voorbij de streep draaide Thibau meteen af richting vaderlief Sven Nys. Wat hebben ze toen tegen elkaar gezegd?

"Niet veel. Toen ik mijn vader zag, werd ik emotioneel. We waren allebei zo gelukkig. Deze dag zullen we nooit vergeten."

Gerelateerd: