Ga naar de inhoud

Thibau Nys kan ongeloof niet verbergen na eerste profzege: "Ik had enorm veel stress in de finale"

 zo 8 oktober 2023 19:05

Een binnenkomer van jewelste. Thibau Nys heeft in Beringen meteen getoond dat de toppers rekening moeten houden met hem dit seizoen. De 20-jarige eerstejaars prof klopte Eli Iserbyt in de sprint. "Al vond ik het moeilijk om in te schatten hoe ik de finale moest aanpakken", geeft hij toe.

"Dit had ik niet zien aankomen ..."

 

Met een kleine bibber in zijn stem vertelt Thibau Nys over zijn eerste profzege na een razend spannend slot in Beringen.

 

"Ik ben ongelooflijk blij, want het was een lastige wedstrijd", gaat Nys voort. "Het was moeilijk om comfortabel rond te rijden, maar ik voelde wel dat ik langer kon doortrekken en veel power in mijn benen had op de lange klim."

 

Toch was zijn goede vorm verzilveren geen evidentie voor de jonge renner.

 

"Het was moeilijk om in te schatten hoe ik de finale moest aanpakken. Ik heb nog nooit in deze situatie gezeten, dus er kwam enorm veel stress bij kijken."

 

"Als je dan voelt dat je de benen hebt om te winnen, dan word je nerveus."

Ik maakte nog een foutje in het slot en vertrouwde iets te veel op mijn sprint.

Thibau Nys

Maar de zenuwen zorgden niet voor zware benen bij Nys. Al wil hij vooral zijn ploeggenoot bedanken.

 

"Het is heel mooi dat ik op de steun kon rekenen van een grote kampioen als Lars van der Haar. Hij heeft de rode loper uitgerold, dus ik heb de overwinning aan hem te danken."

 

"Zeker omdat ik nog een foutje maakte in het slot", oordeelt Nys. "Ik vertrouwde iets te veel op mijn sprint en wilde Iserbyt uit zijn kot lokken. Gelukkig voelde ik dat ik uit zijn wiel kon komen na de bocht."

 

En dus staat het voor eeuwig in de geschiedenisboeken van het veldrijden: Thibau Nys wint zijn eerste cross als prof bij zijn eerste poging.

 

"Eerste cross, eerste profzege ... Ongelooflijk."

Gerelateerd: