Ga naar de inhoud

Mark Cavendish komt toch nog in actie in Turkije, waar Philipsen zegekoning wil worden

 za 7 oktober 2023 14:22
Mark Cavendish.

Na zijn zware val in de Ronde van Frankrijk leek de wielercarrière van Mark Cavendish erop te zitten. Maar de ervaren Brit liet zich verleiden tot een jaartje extra bij Astana, dat hem nu ook nog opstelt in de Ronde van Turkije (8-15/10).

Mark Cavendish kwam in de 8e rit van de Tour hard ten val richting Limoges. De 38-jarige Brit brak er zijn sleutelbeenbreuk en zo leek zijn wielercarrière met een valse noot te eindigen.

 

Astana-teambaas Alexander Vinokoerov deed er alles aan om Cavendish te overtuigen een jaartje langer door te gaan en dat is ook gelukt. In 2024 heeft hij maar 1 doel: met 35 ritzeges alleen recordhouder worden in de Tour.

 

Voor het zover is, keert Cavendish nog dit seizoen terug in koers. Hij is er vanaf morgen bij in de Ronde van Turkije (2.1), waar hij onder meer de degens zal kruisen met Jasper Philipsen, die er zegekoning van dit seizoen wil worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: