Ga naar de inhoud

BEKIJK: Italiaan Nicolo Parisini grijpt dankzij dalende sprint eerste profzege

De 3e etappe van de Ronde van Kroatië heeft met Nicolo Parisini (Q36.5) een verrassende winnaar gekregen. De 23-jarige Italiaan was in een dalende sprint richting Opatija iets behendiger en sneller dan Tobias Lund Andresen, die wel de leiderstrui overneemt van Elia Viviani.

De 3e etappe bestond voornamelijk uit lokale rondes, met telkens de beklimming van de Opatija. Op papier meer iets voor de klassementsrenners, maar toch kon er een aanzienlijke groep overleven, zonder de grootste sprinters.

Voor Tobias Lund Andresen - die 2e was in de sprint op dag 1 - een uitgelezen kans om zijn eerste profjaar met een zege te bekronen.

Maar in de dalende finish liet de Deen van DSM zich de kaas van het brood eten door Nicolo Parisini, die zo zelf zijn eerste profzege veroverde. 

 

Morgen krijgen we de koninginnenrit in Kroatië, met finish in Labin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Deze gevaarlijke toestanden liepen gelukkig goed af

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 3
1. Nicolo Parisini (Ita) 134 km in 3u01'35"
2. Tobias Lund Andresen (Den) allen z.t.
3. Matej Mohoric (Svn)  
4. Pavel Bittner (Tsj)  
5. Orluis Aular (Ven)  
Stand na rit 3
1. Tobias Lund Andresen (Den) 10u19'18"
2. Nicolo Parisini (Ita) op 2"
3. Orluis Aular (Ven) 9"
4. Jonas Gregaard (Den) z.t.
5. Magnus Sheffield (VS) 10"
6. Ethan Hayter (GBr) 11"