Ga naar de inhoud

Flinke tegenvaller: seizoen van Dante Vanzeir bij New York Red Bulls zit erop door rugblessure

 vr 22 september 2023 21:31

Net wanneer Dante Vanzeir zijn draai heeft gevonden in New York, krijgt de Belgische spits een stevige opdoffer te verwerken. Vanzeir raakte gisteren geblesseerd in de wedstrijd tegen Austin FC. Het verdict is hard: een rugblessure maakt een abrupt einde aan zijn seizoen.

Dante Vanzeir en de New York Red Bulls, het is een huwelijk met ups en downs.

 

Nadat de Rode Duivel verzeild raakte in een racisme-incident, sloot zijn team hem weer in de armen en maakte hij zijn rentree eind mei.

 

Afgelopen zomer schudde hij de extrasportieve zorgen van zich af door op het veld zijn neus voor doelpunten te tonen. Maar dat kan hij de komende maanden niet meer doen.

 

"Dante Vanzeir liep een blessure op aan zijn wervelkolom en zal de rest van het seizoen buiten strijd zijn", klinkt het bij zijn club. De spits moest na 18 minuten naar de kant tegen Austin FC in de MLS.

 

De 25-jarige Belg was dit seizoen al goed voor 5 goals en een assist in het shirt van New York. "We wensen je een spoedig herstel!", eindigt zijn werkgever de mededeling. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.