Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
11
Jannik Sinner
9525
21
Carlos Alcaraz
8580
32
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
7
Casper Ruud
4025
8
Hubert Hurkacz
3995
92
Alex De Minaur
3845
10
Grigor Dimitrov
3775

Nadal tempert verwachtingen: "Roland Garros of Australian Open winnen is veraf"

 di 19 september 2023 11:05
Rafael Nadal en Novak Djokovic
Het stoort Rafael Nadal niet dat Novak Djokovic 2 grandslamtitels meer op zijn palmares heeft.

Tenniskampioen Rafael Nadal heeft dit jaar twee operaties aan zijn heup ondergaan. De 37-jarige Spanjaard is ongeduldig, maar tempert de verwachtingen over zijn afscheidstournee. Ondertussen hoopt hij dat Kylian Mbappé de overstap maakt naar zijn favoriete voetbalclub Real Madrid.

In de aanloop van Roland Garros liet Rafael Nadal weten dat hij het seizoen grotendeels zou moeten overslaan. Een heupblessure speelde hem parten.

 

In een interview op de Spaanse zender Movistar+ herhaalde de tenniskampioen dat 2024 waarschijnlijk zijn laatste jaar wordt op het profcircuit.

 

"Ik heb gezegd dat het mogelijk is dat 2024 mijn laatste jaar wordt en daar blijf ik bij", zei Nadal, "maar ik kan het niet met 100 procent zekerheid bevestigen, want ik weet het niet."

Ik ben mij bewust van de moeilijkheden waarmee ik te maken heb: mijn leeftijd en mijn fysieke problemen.

Rafael Nadal

Nadal speelde geen wedstrijd meer na zijn vroege exit op de Australian Open en ging sindsdien twee keer onder het mes om zijn fysieke problemen te verhelpen.


De gravelspecialist zegt "ongeduldig te zijn om opnieuw te spelen en weer competitief te zijn", al tempert hij de verwachtingen bij een comeback.


"Het plan is niet om terug te keren en Roland Garros of de Australian Open te winnen. Mensen moeten geen verkeerd idee hebben. Dat is allemaal veraf."


"Ik ben mij bewust van de moeilijkheden waarmee ik te maken heb. Enerzijds heb ik mijn leeftijd en anderzijds zijn er fysieke problemen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Geen frustratie"

Rafael Nadal heeft 22 grandslamtitels op zijn erelijst. Dat zijn er twee minder dan Novak Djokovic.

 

"Was ik graag de speler geweest met het grootste aantal grandslamzeges? Zonder twijfel. Maar het is geen frustratie, geen obsessie", benadrukt Nadal.

 

"Ik denk dat Novak het ook intenser beleeft. Voor hem zou de frustratie groter geweest zijn."

 

Met Carlos Alcaraz is in Spanje inmiddels een waardige opvolger opgestaan voor Nadal.

 

"Hij heeft het potentieel voor alles", meent Nadal. "Als ik hem een ding zou moeten zeggen, dan zou het zijn dat hij moet blijven werken om beter te worden."

Novak Djokovic
Novak Djokovic met zijn 24e grandslamtrofee.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Zou blij zijn met Mbappé"

Tijdens zijn revalidatie heeft Rafael Nadal om zijn favoriete club Real Madrid te volgen.

 

In het interview met Movistar+ heeft de tennisspeler het over Kylian Mbappé, die al geruime tijd op de radar staat van Real.

 

"Uiteraard zou ik blij zijn met zijn komst", zegt Nadal. "Wie niet?"

 

Om af te sluiten met de vraag of hij ooit voorzitter van Real wil worden? "Het zou me bevallen, maar ik ken mijn limieten. Ik weet niet of ik geknipt ben voor de job."

 

"En momenteel hebben we de beste voorzitter (Florentino Perez, red)."

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé in actie tegen zijn volgende werkgever?
Gerelateerd: