Ga naar de inhoud

Het Belgische rugby heeft met TVH nieuwe hoofdsponsor: "Extra duw om sport te laten groeien"

 do 7 september 2023 17:26
Foto (van links naar rechts): Lucas Sotteau (Black Devils), Thibaut André (Co-CEO Belgium Rugby), Dominiek Valcke (CEO TVH), Michiel Leysen (Voorzitter Belgium Rugby), Wim Labie (Voorzitter Rugby Vlaanderen), Cecile Blondiau (Belsevens).

Het Belgische rugby heeft een nieuwe hoofdsponsor beet. Onderdelenspecialist TVH zal de vier nationale ploegen de komende drie jaar financieel ondersteunen. Daarnaast zal ook de Belgische competitie omgedoopt worden tot de TVH Rugby League. "Dit is goed voor de professionalisering en groei van de sport", aldus CEO Dominiek Valcke.

Aan de vooravond van het WK rugby in Frankrijk - dat op vrijdag 8 september begint - heeft ook de Belgische rugbyfederatie van zich laten horen.

 

Zo werd onderdelenspecialist TVH voorgesteld als nieuwe hoofdsponsor van de Belgische Rugbyfederatie voor de komende drie jaar. In een gezamenlijke persconferentie stelden CEO van TVH Dominiek Valcke en voorzitter van de Belgische rugbyfederatie Michiel Leysen de plannen alvast voor.

 

“Met de steun van TVH kunnen we als sport en federatie verder professionaliseren en investeren", klonk het alvast hoopvol bij de federatie. "Onze ambitie is om in 2027 op het WK te staan en om in 2028 deel te nemen aan de Olympische Spelen.”

 

Op 9 september begint de nationale competitie, die vanaf nu de TVH Rugby League zal heten. Daarnaast wordt TVH ook de sponsor van de vier nationale heren- en damesploegen.

We hopen met onze steun de nodige duw in de rug te kunnen geven.

De nieuwe sponsordeal is een win-win-situatie voor zowel het Belgische rugby als TVH zelf.

 

“De sport is nog jong in België, maar we geloven in de ambities van de ploegen", doet CEO van TVH Dominiek Valcke zijn verhaal. "We hopen met onze steun de nodige duw in de rug te kunnen geven om de sport nog meer te laten groeien en professionaliseren, in lijn met onze slogan: Keeps you goingDe waarden van de sport, namelijk: respect, passie, teamspirit en solidariteit, passen alvast perfect bij onze bedrijfswaarden."

 

"Mondiaal gezien is het WK rugby het 3de meest bekeken sportevent ter wereld. En gezien de wereldwijde aanwezigheid van TVH als onderdelenspecialist kunnen we hier zeker ook in het buitenland mee uitpakken."