Ga naar de inhoud

De kogel is door de kerk: Lewis Hamilton en George Russell zeker nog 2 seizoenen de line-up bij Mercedes

 do 31 augustus 2023 14:30
Russell (l.) en Hamilton (r.) vormen ook de komende 2 jaar het duo bij Mercedes.

Het contract is eindelijk getekend. En dan vooral in het geval van Lewis Hamilton (38). De onderhandelingen met de Brit verliepen alweer moeizaam, maar kijk, het resultaat is niet anders. Lewis Hamilton en George Russell (25) blijven voor nog minstens twee jaar de piloten voor Mercedes. 

Terwijl alle renstallen zich volop voorbereiden op de Grote Prijs van Italië van dit weekend, hoopte er één in het bijzonder om een langverwachte deal eindelijk af te ronden. De vele onderhandelingen wierpen hun vruchten af.

 

Lewis Hamilton en Toto Wolff schudden mekaar de hand en blijven partners tot 2025. Ook zijn ploegmaat George Russell blijft zeker tot aan het einde van dat jaar aan Mercedes verbonden.

 

Hamilton rijdt al 10 jaar voor Mercedes. Na jaren vol successen en 6 wereldtitels, vindt hij er nu sinds vorig seizoen de uitdaging om met een mindere wagen de alleenheerschappij van Max Verstappen proberen te doen wankelen. 

 

Zijn laatste zege was op 5 december 2021 in Jeddah. Op dit ogenblik is hij vierde in het WK-klassement.  

Hamilton: "Ons verhaal is nog niet geschreven"

Lewis Hamilton is ijverig op zoek naar nieuwe successen met het team: "Aan de top staan gebeurt niet snel, daarvoor heb je toewijding, hard werk en overtuiging voor nodig. Het was een eer om onze weg in de geschiedenisboeken te verdienen met deze ploeg."

We zijn hongeriger dan ooit om te winnen.

Lewis Hamilton

"We zijn hongeriger dan ooit om te winnen. We hebben geleerd van elk succes, maar ook van elke mislukking. We blijven onze dromen najagen en vechten, hoe groot de uitdaging ook is en we zullen wel terug winnen."

 

"Ons verhaal is nog niet geschreven, we zijn vastbesloten om samen meer te bereiken en we zullen niet stoppen totdat we dat gedaan hebben."

Wolff: "Verlenging was slechts formaliteit"

Ook Toto Wolff is opgetogen met het verlenging van zijn duo: "Het sterkste van de hele grid", vindt de baas van Mercedes. "Het partnerschap met Lewis was één van de succesvolste in de geschiedenis van de sport. Het was een formaliteit dat we samen zouden blijven voortwerken. En het doet deugd dat we dat nu ook kunnen bekendmaken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.