Yellow Tigers zoeken naar oorzaken van zware opdoffer: "Missen kwaliteit om het af te maken"

 ma 21 augustus 2023 23:14

De wedstrijd die de Yellow Tigers als springplank moesten gebruiken, draaide uit op een bittere pil om te slikken. Tegen Oekraïne ondergingen ze de wet van de sterkste.  Al blijft de manier waarop de Belgen verloren vooral hangen. "We gaven het te vaak te makkelijk weg", is Britt Herbots kritisch.

"Dit komt heel hard aan", klinkt het in koor bij Britt Herbots en naamgenoot Rampelberg.

 

"Het is jammer, want we wilden, konden en moesten deze wedstrijd winnen. Vooral de manier waarop is jammer", vindt Herbots. "Oekraïne speelde mooi volleybal, maar we lieten ze ook vanuit hun comfortzone scoren."

 

"Het was te vaak te makkelijk weggegeven", klinkt een hard verdict. "We toonden wel dat we wilden vechten, maar het moet gewoon beter", treedt de libero van de Yellow Tigers haar bij.

 

"Bij ons mist dan net de kwaliteit om het af te maken", is Herbots het eens.

Ik denk dat het bij sommige speelsters ook wat met stress te maken heeft.

Britt Herbots

Het stoort de Tigers vooral dat ze niet snel genoeg oplossingen vonden voor de variatie bij Oekraïne.

 

"De korte opslagen van de Oekraïnse waren geen ongrijpbare bommen", zucht de hoekaanvalster.

 

"Maar oké, in de tweede set toonden we weer onze mentaliteit. Toch laten we de kans om de match te doen kantelen uit onze handen glippen. Ook in de derde set vochten we, maar als de kwaliteit mist, krijg je 3-0-cijfers."

 

"Ik denk dat het bij sommige speelsters ook wat met stress te maken heeft", zoekt Herbots verder naar oorzaken. "Het is top om in eigen land te spelen, maar dat brengt ook extra druk met zich mee. Maar dat mag geen excuus zijn."

 

En dat is het ook niet volgens Britt Rampelberg: "Het is net een boost. Dat kan en mag alleen maar een voordeel zijn."

 

Dus zit er voor de Tigers niets anders op: "We moeten even de rust in het hoofd vinden, de frustraties van ons afzetten en als ploeg samen blijven knokken. Polen en Servië zijn zware tegenstanders, maar alles kan."

Gerelateerd: