Geen welkomstgeschenk voor Kane: RB Leipzig troeft Bayern af in Supercup

 za 12 augustus 2023 22:42
Dani Olmo scoorde een hattrick.

RB Leipzig heeft voor het eerst de Duitse Supercup gewonnen. In de Allianz Arena was de bekerwinnaar met duidelijke 3-0-cijfers te sterk voor landskampioen Bayern München. Dani Olmo vergalde het debuut van Harry Kane met een hattrick.

Je transfer afronden en meteen de Supercup winnen? In één dag bij Bayern München kon Harry Kane al meer prijzen winnen dan in zijn jarenlange hoofdstuk bij Tottenham.

 

Toch moest de Engelse aanvaller beginnen op de bank bij de Duitse landskampioen. Daar zag hij Dani Olmo de schijnwerpers opeisen met de openingstreffer na amper 3 minuten.

 

Als Kane nog niet onder de indruk was van de Spanjaard, moest hij halfweg zijn mening toch bijstellen. Dani Olmo stuurde De Ligt en Laimer het bos in met een heerlijke beweging en scoorde de 2-0 tussen de benen van Bayern-doelman Sven Ulreich.

 

Na ruim een uur mocht Harry Kane zijn debuut maken, maar zijn gloriemoment werd vrijwel meteen overschaduwd door alweer die dekselse Dani Olmo. Vanaf de strafschopstip scoorde hij de 3-0.

 

Voor Leipzig, en nieuwkomer Loïs Openda die een uur mocht meespelen, is het de eerste Supercup uit de clubgeschiedenis. Bij Bayern München blijft de teller op tien staan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: