Ga naar de inhoud

EK veldrijden komt voor het eerst naar Vlaanderen: Middelkerke decor in 2025

 di 1 augustus 2023 16:32

Middelkerke wordt in 2025 het decor voor het Europees Kampioenschap veldrijden. Het is de bedoeling opnieuw naar het militaire domein in Lombardsijde te trekken, waar in 2022 het BK veldrijden werd georganiseerd. Toen zonder publiek door de coronacrisis.

Het Europees Kampioenschap veldrijden komt in 2025 voor het eerst naar Vlaanderen. 

De gemeente Middelkerke en de Vlaamse Overheid leggen elk 250.000 euro op tafel om het event naar de Belgische kust te lokken op 8 en 9 november 2025.

 

De Vlaamse Overheid maakt de laatste jaren actief jacht op grote sportevenementen: WK veldrijden (Oostende, 2021), WK wielrennen (Leuven, 2021), WK 3x3 basketbal (Antwerpen, 2022), en in september het WK breaking (Leuven) en het WK turnen (Antwerpen). In 2024 staat ook het WK gravel (Halle-Leuven) op de kalender. 

 

Ook de Burgemeester van Middelkerke, Jean-Marie Dedecker, haalt graag sportevenementen naar zijn gemeente. Hij geeft aan dat het met het EK in 2025 opnieuw de bedoeling is om naar het militaire domein in Lombardsijde te trekken.

 

In Middelkerke wordt ook al meer dan 60 jaar de Noordzeecross georganiseerd.

Tweede keer dat het EK naar België komt

Vorig jaar vormde de Citadel van Namen het decor voor het EK veldrijden.

 

Dit jaar vindt het EK op 4 en 5 november plaats in het Franse Pontchâteau. In 2024 is het Spaanse Pontevedra gastheer.