BEKIJK: Vanzeir is matchwinnaar in extra tijd 2 minuten na gemiste penalty van opponent

ma 31 juli 2023 08:44
NY stoot door als groepswinnaar in de Leagues Cup.
New York Red Bulls klopte het Mexicaanse San Luis met 2-1, beide goals waren van Vanzeir.

Dante Vanzeir heeft de hoofdrol gespeeld in de Leagues Cup-wedstrijd afgelopen nacht tussen New York Red Bulls en Atletico San Luis uit Mexico. De Belgische spits zorgde met 2 goals voor de 2-1-zege. De ontknoping was dramatisch: San Luis miste in de 90e minuut een penalty. Twee minuten later was Vanzeir de held.

De Leagues Cup is een bekertoernooi tussen MLS- en Mexicaanse ploegen. Vanzeir bracht New York iets voor het uur op voorsprong met een kopbal aan de eerste paal na een corner, maar alles was een kwartier later te herdoen na de treffer van Murillo.

In de 90e minuut stopte doelman Coronel een penalty, op de tegenaanval schoof Vanzeir de bal fraai binnen.

Het was Vanzeirs 5e goal van het seizoen - over alle competities. Daarmee is hij de topschutter van NYR.

Red Bulls won zo zijn groep, nadat het ook al de eerste match naar zich toe had getrokken tegen New England Revolution na 0-0 en penalty's. Er waren 15 groepen van 3 teams, de top 2 van elke groep gaat naar de 1/16e finales.

New York Red Bulls krijgt daarin op 3 augustus stadsgenoot New York City tegenover zich.