Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
42
8
6
2
0
21
9
2
KV Mechelen
33
8
3
4
1
15
16
3
STVV
32
8
3
2
3
13
12
4
OH Leuven
29
8
4
2
2
10
9
5
Standard
22
7
0
2
5
9
15
6
Westerlo
18
7
0
4
3
10
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
4
3
1
0
11
5
2
KV Mechelen
6
4
2
2
0
10
9
3
STVV
7
4
2
1
1
7
6
4
OH Leuven
9
4
3
1
0
8
5
5
Standard
3
3
0
0
3
1
1
6
Westerlo
3
4
0
1
3
6
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
4
3
1
0
10
4
2
KV Mechelen
4
4
1
2
1
5
7
3
STVV
5
4
1
1
2
6
6
4
OH Leuven
5
4
1
1
2
2
4
5
Standard
2
4
0
2
2
8
14
6
Westerlo
0
3
0
3
0
4
8

"Onbekende Vlaming" Sam Baro voorgesteld als overnemer AA Gent: "Ik ga hier niet de scepter zwaaien"

 wo 26 juli 2023 17:29

De voorbije weken ontweek hij vakkundig alle persaandacht, maar nu de overname officieel is, mocht Sam Baro de pers wel trotseren. Tijd voor de Baro-meter van de nieuwe eigenaar van AA Gent.

De voorstelling van Sam Baro werd ingeleid door een uitvoerig exposé van voorzitter Ivan De Witte, die nog eens schetste hoe ze bij de "Gents-Meetjeslandse ondernemer" - zoals Baro zichzelf omschrijft - zijn uitgekomen.

"In onze zoektocht naar een overnemer waren er enkele internationale kandidaturen naar boven gekomen, maar daar hadden we toch wat vragen bij", vertelt De Witte. De voorzitter zag het onder meer niet zitten dat Gent slechts één van vele clubs zou zijn van een nieuwe eigenaar.

 

"Tot ik op zeker moment in contact kwam met Sam Baro. Ik raakte meteen onder de indruk, niet alleen van Sam maar ook van zijn ondernemingen."

 

"Ik dacht: verdorie, moeten we het echt zo ver gaan zoeken? Waarom gaan we niet voor iemand die het DNA van Gent en van de club kent?"

 

Dat eerste contact groeide uiteindelijk uit tot een definitief engagement, waarbij Baro de club overneemt voor 7,5 miljoen euro én belooft extra geld te investeren, in eerste instantie zo'n 22,5 miljoen euro in verschillende fases de komende 2 jaar.

Baro: "Overname is geen emotionele keuze"

Hierna nam Sam Baro zelf het woord. Of zoals hij zichzelf met een kwinkslag naar enkele artikels in de pers omschreef: "de onbekende Vlaming Sam Baro".

 

Baro verdiende zijn fortuin met HR-bedrijf Planet. "Maar daarnaast investeerde ik ook in tal van andere bedrijven. Zo heb ik onlangs ook nog (regionale zender) AVS overgenomen."

 

"Ik onderneem vanuit mijn buik, wil vooral aan projecten werken waarvoor ik een meerwaarde kan betekenen."

 

"Veel mensen hebben mij gezegd: "Ben je gek geworden?" Maar dit is geen emotionele keuze, wel een heel beredeneerde."

 

"Sport brengt mensen bij elkaar en mensen samenbrengen is de rode draad van mijn ondernemingen. Ik ben zelf een heel eenvoudige mens die tussen de mensen staat."

Sport brengt mensen bij elkaar en dat is ook de rode draad van mijn ondernemingen.

Sam Baro

"Ik ben hier voor de lange termijn"

Baro vertelt het allemaal met een sappige Gentse tongval, ook al geeft hij toe "dat hij niet al jaren supporter is van AA Gent". "Maar die band zal nu wel week na week sterker worden."

 

"Als ik ergens mijn schouders onder zet, dan wil ik dit succesvol doen. De ambitie moet altijd de top zijn, dat hoort zo in het bedrijfsleven."

 

"Ik kijk er dan ook naar uit om sportief goeie resultaten neer te zetten en deze historische nieuwe pagina om te slaan."

 

"Ik ben hier ook voor de lange termijn", verzekert Baro. "Ik ben nog jong, 47 jaar. Al zie ik het mijzelf niet zo lang volhouden als Ivan."

 

Hoe wil hij dan zijn stempel drukken op de club? "De belangrijkste stempel is financieel. Het is niet de bedoeling dat ik hier nu plots de scepter ga zwaaien. Daarom dat Ivan aanblijft als voorzitter en Michel (Louwagie) CEO blijft."

 

De vertrouwde Gentse tandem blijft dus nog minstens een jaartje voortfietsen - als overgangsperiode - al wil De Witte er zelf geen termijn opkleven. "We mogen niets overhaast doen."

Ik was geen supporter van AA Gent, maar die band zal nu wel week na week sterker worden.

Sam Baro

Sportieve vragen voor De Witte

Alsof hij wou onderstrepen dat alle sportieve dossiers nog altijd door De Witte en Louwagie worden behandeld, speelde Sam Baro alle andere hete hangijzers vlotjes door naar de voorzitter.

 

Wil Gent nog doorgaan met Hein Vanhaezebrouck als coach, bijvoorbeeld? "Hein heeft nog een contract voor 1 jaar", dribbelt De Witte om de hete brij heen. "Dat onderwerp is vandaag niet aan de orde, al vind ik hem nog altijd een bijzonder sterke trainer. En dat zal niet veranderen."

 

En de naam van het stadion, de Ghelamco Arena, zal die binnenkort veranderen? "Daar zijn inderdaad gesprekken over", bevestigt De Witte. "Maar er is nog geen beslissing. Tot dan laten we zoals het is."

 

Dat is dan ook de kern van de boodschap die AA Gent vandaag heeft gebracht: er mag dan wel een nieuwe eigenaar zijn, toch zal er op korte termijn niet veel veranderen met De Witte en Louwagie die de touwtjes in handen houden.

Gerelateerd: