Ga naar de inhoud

Canadese aanwinst voor Antwerp Giants

 ma 10 juli 2023 10:50
Keevan Veinot
Keevan Veinot in het shirt van Aris Leeuwarden.

Bekerwinnaar De Antwerp Giants heeft de Canadees Keevan Veinot toegevoegd aan de kern voor volgend seizoen. De 24-jarige guard (1,93 meter) was vorig seizoen bij Aris Leeuwarden topschutter in de Nederlandse hoogste klasse.

Keevan Veinot is de vierde aanwinst voor de Giants voor volgend seizoen. Eerder haalde de Antwerpse club de Belgen Jo Van Buggenhout (Kangoeroes Mechelen) en Yoeri Schoepen (Spirou Charleroi) en de Amerikaan Jackson Rocky Kreuser (Nürnberg Falcons) aan boord.

 

Veinto kwam vorig seizoen gemiddeld tot 17  punten, 4 rebounds en 3 assists. Met Leeuwarden haalde hij de halve finales van de play-offs van de Nederlandse competitie, waarin toekomstig kampioen Leiden te sterk was. In de BNXT League eindigde het avontuur in de derde ronde.

 

"Keevan is een allroundspeler die op de 1, 2 en zelfs 3 positie kan worden uitgespeeld", legt algemeen manager Eddy Faus uit. "Hij is tevens een zeer atletische speler met een hoog basket IQ, goed driepuntshot en een sterke drive naar de basket om te finishen met een dunk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.