Ga naar de inhoud

Belgian Cats gaan door het dolle heen na EK-triomf: "Dit boven alles? Hell yeah!"

 zo 25 juni 2023 23:19

Een inkijk in de euforie. Hoe een peptalk van Meesseman en "jarenlange voorbereiding" voor een nieuw delirium zorgden bij de Belgian Cats. "Dit is sowieso het mooiste moment in mijn leven", klonk het ontwapenend na hun historische triomf in de EK-finale tegen Spanje. 

Boem! Na het laatste fluitsignaal volgde een ware vreugde-explosie bij de Belgian Cats.

 

De ontlading na de gewonnen EK-finale was groot, in decibels zelfs onmeetbaar.  "Ik kan het niet geloven", wist ook smaakmaker Julie Vanloo geen blijf met zichzelf.

 

"Dit boven alles? Hell yeah! Hier gaat niets boven. Mama en papa: ik zie jullie graag! Hopelijk zijn jullie trots op mij!", vertelde ze met de adrenaline nog pompend door haar lichaam.

Motivational speech Meesseman

Het zag er nochtans lang niet goed uit voor de Belgische basketbalvrouwen, die in het begin van de wedstrijd niet konden verstoppen dat ze nog geen 24 uur eerder een slopende halve finale hadden gespeeld.

 

"Waren we moe, of aan het stressen? Ik vroeg het me ook af tijdens de rust", besefte ook Vanloo. "Wat ik wel wist: we speelden niet als de Belgian Cats in de eerste helft."

 

Enter: MVP Emma Meesseman, die niet enkel óp het veld het voortouw nam.

 

"Emma sprak ons in de rust toe. Ze vertelde dat we dit veld niet met spijt mochten verlaten", getuigden Antonia Delaere en Vanloo over de motivational speech van hun kapitein.

 

"Toen draaiden we een knop om en was het gank. Je voelde dat Spanje nadien schrik begon te krijgen. Je kon het bijna ruiken."

Dit is het mooiste moment in mijn leven. Sowieso.

Antonia Delaere

Zo bewezen de Cats nogmaals hun hernieuwde weerbaarheid. Ook in het zinderende slot van de halve finale tegen Frankrijk toonden onze landgenoten zich mentaal onverzettelijk.

 

"Ons geheim? Dat we hier al jaren keihard voor aan het werken zijn", vertelt Delaere. "De staff van nu, de staff van vroeger, de spelersgroep zelf ... Het is fantastisch dat we dit nu samen hebben kunnen afmaken."

 

"We voelden echt dat dit jaar hét moment was om onze kans te grijpen. Dit is het mooiste moment in mijn leven. Sowieso."

Gerelateerd: