Ga naar de inhoud

Quincy Promes moet 18 maanden de cel in voor messteek aan familielid

 ma 19 juni 2023 09:38
Hij verblijft in Rusland, het is niet zeker of hij terugkeert naar Nederland.
Quincy Promes speelt bij Spartak Moskou.

Een rechter in Amsterdam heeft de Nederlandse voetballer Quincy Promes tot 18 maanden cel veroordeeld, omdat hij in 2020 zijn neef gestoken heeft met een mes op een familiefeest. De 31-jarige ex-international was niet aanwezig op de zitting. In Nederland loopt ook nog een drugszaak tegen hem.

Van een van de grootste talenten op de Nederlandse voetbalvelden naar een toekomst in de cel. Het kan verkeren, zo bewijst Quincy Promes. Voor een messteek aan zijn neef in 2020 heeft de Nederlander een celstraf van 1,5 jaar gekregen.

 

De aanleiding van de steekpartij was een ruzie over een gestolen ketting. Promes beschuldigde zijn neef ervan een ketting van zijn tante gestolen te hebben, waarna de profvoetballer hem met een mes in zijn knie stak.

 

Twee ooggetuigen zagen het incident gebeuren en ook berichten en telefoongesprekken maakten duidelijk dat Promes de dader was. In die gesprekken zou hij zelfs trots geweest zijn dat hij de familie-eer had gered, meldde de NOS.

 

Toch ontkende de gewezen Oranje-international bij de politie dat hij de dader was. "Promes toont geen inzicht in zijn gedrag. Dat is buitengewoon zorgelijk en ernstig", zei de rechtbankvoorzitter daarover.

De veroordeling heeft weinig gevolgen voor zijn sportieve carrière bij Spartak Moskou.

NOS

En daarom heeft Promes nu een zwaarder vonnis gekregen. Normaal staat op zware mishandeling maar een jaar straf. Ook omdat hij als profvoetballer een voorbeeldfunctie heeft, verdiende hij volgens de rechtbank een langere straf.

 

En het kan nog een pak erger worden voor de aanvaller van Spartak Moskou. Er loopt namelijk ook nog steeds een drugszaak tegen hem. Volgens NOS is Promes betrokken bij de invoer van ruim 1.300 kilo cocaïne in 2020.

 

Voor die feiten staat hij internationaal gesignaleerd. Als hij terugkeert naar Europa, zal hij dan ook worden aangehouden. Maar de veroordeling voor de messteek heeft volgens NOS weinig gevolgen voor zijn sportieve carrière bij Spartak Moskou.

 

"Nederland zal geen uitlevering van Promes vragen, omdat Rusland een land in oorlog is en er daardoor geen rechtshulp tussen beide landen is", weet de NOS.

 

Promes gaat in beroep, maar hoe dan ook lijken er donkere wolken boven zijn hoofd te hangen.

Gerelateerd: