Ga naar de inhoud

Commotie: dubbelduo gediskwalificeerd nadat ballenmeisje geraakt was, boegeroep van toeschouwers

Het ballenmeisje begon te snikken, de Japanse Kato barstte in tranen uit.

Voor het Japans-Indonesische dubbelduo Miyu Kato-Aldila Sutijadi is Roland Garros uitgedraaid op een nachtmerrie. Nadat de Japanse ongewild een bal tegen het hoofd van een ballenmeisje had geslagen, ging de umpire over tot een uitsluiting. En daar speelde de tegenpartij een cruciale rol in.

Bekijk de bewuste fase

Het incident gebeurde in de 2e set. Na afloop van een rally sloeg de Japanse Kato de bal terug naar het ballenmeisje, die de bal onopzettelijk tegen haar hoofd kreeg.

 

Het meisje was zichtbaar aangeslagen en begon te hyperventileren.

 

De umpire gaf de Japanse, die zich excuseerde bij het meisje, een waarschuwing. Maar die beslissing kwam plots op de helling te staan toen tegenstanders Sorribes en Bouzkova aanstuurden op een diskwalificatie.

 

Eerst beet de umpire nog van zich af: "Ze (Kato) deed het niet opzettelijk en het meisje is het niet geblesseerd."

 

"Deed ze het niet opzettelijk? Het ballenmeisje is aan het huilen", probeerde Sorribes de motivatie van de umpire te weerleggen.

 

"En ze bloedt", voegde Bouzkova eraan toe.

Deed ze het niet opzettelijk? Het ballenmeisje is aan het huilen.

Sara Sorribes , opponente van het uitgesloten dubbelduo

Na een gesprek met het ballenmeisje keerde de umpire terug naar zijn stoel. Daarna volgde het verdict: Kato en haar partner Sutjiadi werden gediskwalificeerd.

 

Tot grote onvrede van de toeschouwers, die de aankondiging onthaalden op boegeroep.

 

Kato zelf barstte na de uitsluiting in tranen uit en moest worden getroost door Sutjiadi. "Het was helemaal onopzettelijk", benadrukte ze enkele uren later in een post op Instagram.

Marie Bouzková (30)
Sara Sorribes
Miyu Kato (162)
Aldila Sutjiadi
einde
77
set 1
61
1
set 2
3

Kato: "Het was volledig onopzettelijk"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.