Ga naar de inhoud

Oranje trekt met Lang naar Final Four van Nations League, Verbruggen en Ekkelenkamp naar EK U21

Lang is de laatste weken opnieuw goed op dreef.

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman heeft maandag zijn 26-koppige selectie voor de Final Four van de Nations League bekendgemaakt. Met Noa Lang (Club Brugge) zit er een speler uit de Jupiler Pro League bij. Bart Verbruggen (Anderlecht) en Jurgen Ekkelenkamp (Antwerp) mogen mee naar het EK voor beloften.

Dat Lang (23) erbij is, is niet echt een verrassing. De Nederlandse aanvaller van Club haalde de voorbije weken opnieuw een hoog niveau en bovendien is Oranje niet dik gezaaid in creatieve aanvallers.

 

"Omdat we aan het einde van het seizoen zitten, is het lastig om spelers last minute op te roepen. Daarom hebben we ervoor gekozen om 26 spelers uit te nodigen", zegt Nederlands bondscoach Ronald Koeman. "Dat geeft ons de mogelijkheid om eventuele personeelsproblemen op te vangen."

De vier deelnemers aan de Final Four van de Nations League moeten de UEFA op 5 juni, volgende week maandag, doorgeven welke 23 spelers tot de definitieve selectie zullen behoren. Drie spelers moeten dus nog afvallen.

 

Nederland - ook het gastland - treft Kroatië in de halve finale op woensdag 14 juni in De Kuip in Rotterdam. Spanje en Italië spelen een dag later de tweede halve finale in de Grolsch Veste in Enschede. Op zondag 18 juni wordt de finale in Rotterdam gespeeld en de troostfinale in Enschede.

 

Frankrijk won de vorige editie van de Nations League. In de finaleronde in oktober 2021 versloegen "Les Bleus" eerst de Rode Duivels (3-2) en vervolgens Spanje (2-1) in de finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verbruggen en Ekkelenkamp naar EK beloften

Bart Verbruggen (Anderlecht) en Jurgen Ekkelenkamp (Antwerp) behoren tot de Nederlandse selectie voor het EK voor beloften van volgende maand in Georgië en Roemenië (9 juni-2 juli).

 

Bondscoach Erwin van de Looi had een plekje voor beide Jupiler Pro League-spelers in zijn kern. Ook Joshua Zirkzee (Bologna, ex-Anderlecht) en Kjell Scherpen (Vitesse, ex-Oostende) zijn erbij.   

 

De twintigjarige Verbruggen brak na Nieuwjaar helemaal door bij Anderlecht. Hij schitterde ook in de Conference League en staat intussen in de belangstelling van meerdere Europese (top)clubs.

 

Omdat paars-wit zich niet kon plaatsen voor de play-offs in de Jupiler Pro League zit hij intussen wel al vijf weken zonder competitie. De 23-jarige Ekkelenkamp strijdt met Antwerp nog volop voor de landstitel. Zondag miste de Great Old een gouden kans op het kampioenschap tegen Union (1-1).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bart Verbruggen trekt wellicht met de Nederlandse beloften naar het EK.