Ga naar de inhoud

HSV beleeft Dortmund-nachtmerrie, Gent-flop is hun boeman en de held van Heidenheim

Tim Kleindienst kende een weinig succesvolle passage bij AA Gent.

De Duitse voetbalfans beleven een voetbalweekend dat ze zich nog lang zullen herinneren. Gisteren was de ontknoping in de Bundesliga al eentje voor de geschiedenisboeken, in de Tweede Bundesliga gingen ze nog een stapje verder.

De eerste hoofdrolspeler in het verhaal? Traditieclub HSV, dat in 2018 degradeerde uit de hoogste klasse en sindsdien al enkele keren de terugkeer naar het grootste podium op de valreep door de vingers zag glippen.

 

Vanmiddag dacht HSV en zijn aanhang dat de kassa rinkelde. Dankzij oude bekende Jean-Luc Dompé won het zelf met 0-1 bij Sandhausen en de fans bestormden het veld al om de promotie te vieren.

 

Al moesten ze nog rekening houden met wat er gebeurde tussen Regensburg en Heidenheim. Dat laatste fluitsignaal liet nog even op zich wachten.

 

En dan weet je dat het cliché met het vel van de beer toeslaat.

 

Heidenheim ging in de extra tijd nog van 2-1 naar 2-3. Het bevrijdende doelpunt kwam van Gent-flop Tim Kleindienst.

 

De rekenmachine oordeelde bikkelhard: Heidenheim werd na de late zege zelfs nog kampioen, HSV moet als nummer 3 naar de play-offs tegen Stuttgart. 

 

De eindstand na de rollercoaster: Heidenheim is kampioen met 67 punten, Darmstadt zet ook al met 67 eenheden een stapje hogerop. HSV zit met 66 punten nog even in de wachtzaal. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.