Ga naar de inhoud

Oostende blijft dominant met 12e titel: "Niemand geloofde in ons"

 zo 28 mei 2023 08:52
Succescoach Dario Gjergja.

12 op een rij: Oostende houdt in de Belgische basketbalcompetitie nog altijd het stuur in handen. En toch benadrukken ze aan de kust dat het misschien makkelijker lijkt dan het is. "Dit is voor iedereen die ons gerespecteerd heeft."

Vrenz Bleijenbergh werd verkozen tot MVP van de Finals. "Dat had ik niet verwacht. Ik probeer gewoon op elk vlak mijn steentje bij te dragen", reageerde de uitblinker van de kampioen.

 

"Ik ben naar hier gekomen om titels te pakken en dus ben ik heel blij. Deze ring is binnen, nu gaan we naar de volgende. De BNXT League winnen is de volgende opdracht en dat gaan we ook doen."

 

"Wat het verschil heeft gemaakt in deze finale? We hebben fysiek gespeeld en als team. In de eerste match was het te individueel en verloren we met één punt. Als we als ploeg spelen, kan niemand ons kloppen."

 

Dario Gjergja was voor het 12e jaar op een rij de architect van de kampioenenploeg. "Niemand geloofde in ons", vertelde hij tussen de champagnedouches.

 

"De spelers hebben bewezen dat ze het wél konden. Dit betekent heel veel."

 

"Bedankt aan iedereen die ons wél respecteerde. Iedereen praat ook altijd over ons budget, maar dat is niet zo groot, geloof me."

Oostende klopte de Giants in de finale van de play-offs met 1-3.

Dusan Djordjevic: "Ik kan Oostende niet genoeg bedanken"

12 op een rij voor Dario Gjergja, 12 op een rij voor Dusan Djordjevic. De Servische generaal neemt op zijn 40e afscheid van Oostende. Zijn lichaam kraakt in al zijn voegen.

 

"Dit overtreft mijn verwachtingen", vertelde hij na de titel. Djordjevic mocht ondanks een voetblessure nog even invallen en scoorde zelfs een driepunter.

 

"Ik kan Oostende niet genoeg bedanken. Dit is een droom die uitkomt. Kijk ook naar de sfeer: ik ben blij dat dit team weer de gevoelens van enkele jaren geleden oproept."

 

"Ik heb hier de kans gekregen om mijn job zo goed mogelijk te doen. Iemand als Dario Gjergja ken ik beter dan sommige familieleden."

 

Djordjevic keert nu terug naar zijn vaderland. "Voorlopig laat ik het basketbal even rusten, maar dat kan nog veranderen. Eerst wil ik vooral genieten en uitblazen."

Meubelstukken Dario Gjergja en Dusan Djordjevic.
Gerelateerd: