Ga naar de inhoud

Rolstoelsprinter Maxime Carabin verbetert eigen Europees record op 400m

 vr 26 mei 2023 13:44
" "
Maxime Carabin is aan de slag in de GP in Nottwill, Zwitserland.

Onze landgenoot Maxime Carabin (22) heeft zijn Europees record op de 400m rolstoelsprint in de T52-klasse aangescherpt op de Grand Prix in Notwill, in Zwitserland. De nieuwe toptijd: 56"27.

Daarmee deed Carabin bijna een halve seconde van zijn vorige record: 56"71. Dat zette hij 2 weken geleden neer in Oordegem. Dat was toen een verbetering van het record dat sinds 2015 met 1'00"44 op naam van de Oostenrijker Thomas Geierspichler stond.

"Ik ben echt tevreden", vertelt Carabin in een persbericht van het Belgisch Paralympisch Comité. "Ik voelde me geweldig voor de wedstrijd en volgens mijn trainer had ik een van mijn beste starts op deze afstand."

"Mijn schouder bleef een beetje hangen in de laatste bocht, maar als ik deze tijd zie, weet ik dat er nog potentieel is. Dit is veelbelovend voor de toekomst."

Komende zomer worden in Parijs de wereldkampioenschappen para-atletiek gehouden. Een jaar later volgen de Paralympische Spelen in de Franse hoofdstad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.