Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Venaria Reale - Turijn
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wat na de exit van Evenepoel? Specialisten geven 3 gouden tips voor alle Giromanagers

 ma 15 mei 2023 19:56
Geen Remco Evenepoel meer in de Giro, tijd voor een transfer?

Door het plotse vertrek van Remco Evenepoel uit de Giro zitten heel wat Giromanagers met de handen in het haar. Wie wordt de vervanger van de Belg? En welke strategie is nu de goede? Brett Luijs en Gilles Liesenborghs van De Lead-Out geven drie gouden tips.

De 3 gouden tips van De Lead-Out

  1. Heb je Geraint Thomas nog niet in je ploeg? Dan is hij de interessantste vervanger van Evenepoel.

  2. Heb je de Brit wel al? Wacht nog een weekje de coronaperikelen en waardeverhoudingen af voor je een megatransfer doet.

  3. Heb je al veel klassementsmannen? Ga op zoek naar een ander type dat punten kan pakken in sprints na een heuvelachtige rit.

To Thomas or not to Thomas?

"De eerste reactie is: het maakt niet veel uit, want iedereen heeft Remco toch", klinkt het bij De Lead-Out na het vertrek van Remco Evenepoel.

 

"Maar het verschil is wel dat iedereen een plekje opschuift en dus ook meer punten gaan scoren. Dus het belang van klassementsmannen wordt wel groter."

 

En dus komt Gilles met de eerste tip op de proppen: haal Geraint Thomas in huis. "Bij Thomas is het vaak alles of niets. Deze Giro is het duidelijk dat het niet niets is, dus in dat opzicht zie ik hem wel als een zekerheid op punten."

 

"Hij heeft ook gepiekt naar de Giro, in tegenstelling tot Tao Geoghegan Hart. En: als hij de roze trui tot aan de bergen – volgende week dinsdag – aanhoudt, levert hij sowieso heel wat punten op."

Ik overweeg een weekje te wachten, tot rit 16, om Remco Evenepoel te vervangen.

Brett Luijs

Brett is iets afwachtender na een week waarin niemand zich écht getoond heeft.

 

"Thomas en Hart hebben misschien wel de beste indruk gegeven, maar dat is op basis van de heuveletappe. In het hooggebergte hebben de grote kanonnen nog niet tegen elkaar gestreden."

 

"Dus ik overweeg een weekje te wachten, tot rit 16, om Remco Evenepoel te vervangen. Dan hoop ik ook dat Thomas de roze trui afgeeft aan een vluchter en een rustige tweede week van de Giro kennen. En dat de klassementsmannen weinig punten pakken."

 

Hij heeft vooral schrik dat corona lelijk tekeer zal blijven gaan in het peloton. Dus stelt zijn collega een "beredeneerde gok" voor.

 

"Neem een ander type, zoals Jonathan Milan. Hij maakt de komende dagen kans op punten en zit in de puntentrui, wat een mooi extraatje oplevert. Plus: hij kost "maar" 5,5 miljoen, dus hou je een mooie bonus over voor een transfer in de slotweek."

 

En Primoz Roglic? "Daar gaan we wel van uit dat iedereen hem intussen heeft."

 

Giromanagers: aan u de keuze om te wachten of te transfereren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.