Ga naar de inhoud

Gert Verheyen ziet concurrent Lukaku punten scoren: "Kon de trainer achteraf geen ongelijk geven"

 do 11 mei 2023 12:51
Inter boekte een overtuigende 0-2-overwinning in de derby in San Siro.

De eerste Champions League-finale van Romelu Lukaku wenkt. Ondanks zijn bijrol nam Inter met een 0-2-zege tegen stadsrivaal Milan een flinke optie op een ticket naar Istanbul. Gert Verheyen zag vooral Edin Dzeko, die vooraf in de weegschaal lag met de Rode Duivel, indruk maken. "Als je zo'n wereldgoal maakt, dan speel je de rest van de match op een wolk", aldus de cocommentator voor Pickx Sports.

Milan tegen Inter, een klassieker uit de oude doos in de halve finale van het kampioenenbal.

 

10 minuten, zo lang hadden de Nerazzurri nodig om stadsgenoot Milan in de eerste helft helemaal op te rollen. Ook Gert Verheyen was danig onder de indruk van wat Inter op de mat legde. 

 

"Op basis van wat het gisteren toonde, kan Inter wedijveren met Manchester City en Real Madrid", spreekt Verheyen vol lof. 

 

"Inter was gisteren op alle vlakken baas. Ze waren feller, agressiever, beter aan de bal en ga zo nog maar even door. Milan kon daar langs zijn kant bitter weinig tegenover zetten."  

 

Vooral oude vos Edin Dzeko vertolkte een hoofdrol in Milaan. De 37-jarige Bosniër, die Lukaku op de bank hield, bracht Inter met een piekfijne deviatie op voorsprong. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Als je zo'n wereldgoal maakt, dan speel je de rest van de match op een wolk. Je kon Inzaghi (trainer, red.) achteraf geen ongelijk geven om voor Dzeko te kiezen. Die keuze was volledig gerechtvaardigd."


"Ook in het samenspel met spitsbroer Lautaro Martinez blonk Dzeko uit. Daaraan zie je dat die twee dit seizoen al meer hebben samengespeeld. Op dat vlak is het een ongelijke strijd voor Lukaku." 


Terwijl Lukaku vanaf de bank toekeek, stond er met Alexis Saelemaekers maar één van de Milan-Belgen aan de aftrap. Maar ook hij kon zijn stempel niet drukken. 


"Saelemaekers ging samen met Milan kopje-onder. Aan motivatie geen gebrek, maar hij perste er zelden een geslaagde actie uit. Op die linkerflank werd Saelemakers ook niet geholpen door Theo Hernandez, die de hele wedstrijd sterretjes zag." 


Milan zal een sterke Saelemaekers nochtans goed kunnen gebruiken in de terugmatch.

 

"Het blijft met twee woorden spreken, maar het verleden heeft uitgewezen dat je een 0-2-achterstand zelden goedmaakt", maakt Verheyen voorzichtig een kruis over de finale-aspiraties van Milan.

Gerelateerd: