Ga naar de inhoud

"Had tranen in ogen bij wereldtitel van Brecel": Dimitri Van den Bergh deelt verhaal over hun band

 do 11 mei 2023 13:30
Luca Brecel en Dimitri Van den Bergh
Luca Brecel en Dimitri Van den Bergh houden regelmatig contact.

Geen enkele Belg kon ontsnappen aan de Brecel-mania tijdens het afgelopen WK snooker. Maar weinig landgenoten leefden zo hard mee als Dimitri Van den Bergh. De darter, die Luca leerde kennen tijdens de lockdown, stond dagelijks in contact met Brecel. "Ik bleef hem berichten sturen dat hij in zichzelf moest geloven", deelt Dancing Dimi zijn verhaal.

"Ik ben zo ongelooflijk trots op die jongen."

 

Een broederliefde. Zo kun je de relatie tussen Luca Brecel en Dimitri Van den Bergh beschrijven.

 

Hun verhaal begon in Milton Keynes, Engeland. Daar moesten beide heren tijdens de coronatijden vol aan de bak met hun keu en dartpijlen. En liepen ze elkaar tegen het lijf.

 

"Ik keek naar hem en dacht: "Ik ken je ergens van." Hij zei hetzelfde tegen mij en raakten we er samen uit dat we de "bekende snookerspeler en darter" waren", vertelt Van den Bergh bij PDC Darts.

 

Een korte babbel en de klik was gemaakt. "We wisselden nummers uit en hielden contact."

Toen hij de wereldtitel kon winnen, zat ik zó zenuwachtig voor mijn televisie.

Dimitri Van den Bergh

The Dreammaker doopte zichzelf tijdens het WK snooker even tot grootste Luca-supporter.

 

"Ik bleef hem berichten sturen dat hij in zichzelf moest geloven. En dat hij nooit mocht opgeven. Dat stuurde hij eerder ook al naar mij na grote wedstrijden", glimlacht Van den Bergh.

 

"Toen hij de wereldtitel kon winnen, zat ik zó zenuwachtig voor mijn televisie. Eerlijk gezegd had ik tranen in mijn ogen. Tranen van vreugde. Wat hij deed, met al die fantastische comebacks, is geweldig."

 

"België is een klein land. We hebben nu niet alleen geweldige wielrenners en voetballers, maar ook een wereldkampioen snooker. En we zijn niet zo slecht in darts!"

Luca Brecel
Niet alleen tranen in de ogen bij Brecel na zijn wereldtitel, dus.

Potje darts of snooker samen?

Wat ook treft: Luca Brecel speelt graag een potje darts, terwijl Dimitri Van den Bergh geregeld een keu in zijn handen heeft.

 

Zit een potje snooker of darts eraan te komen tussen de tenoren?

 

“Luca en ik zijn totaal tegenovergesteld op dat vlak. Hij houdt van darten voor de lol en ik speel graag snooker voor de lol”, zegt Van den Bergh.


"Ik weet zeker dat we contact zullen houden. Als het mogelijk is, zullen we elkaar wel eens ontmoeten om een leuke avond vol snooker en darts te beleven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.