Ga naar de inhoud

F1 blijft hardleers: week na bijna-aanrijding ontsnapt steward aan botsing met Norris in pitstraat

 di 9 mei 2023 16:56
De steward had Lando Norris duidelijk niet zo vroeg in de pits verwacht.

Een nieuwe week, een nieuw onderzoek voor de FIA. Na de GP van Azerbeidzjan beloofde de Autosportfederatie de regels in de pitstraat te verstrengen na een close call tussen fotografen en Esteban Ocon. Een week later overkomt Lando Norris hetzelfde met een official in Miami. "We onderzoeken het incident met de lokale organisatoren", klinkt het.

In de straten van Bakoe dook een groepje fotografen vorige week nog snel uit de weg voor de Alpine van Esteban Ocon. Een bijna-incident dat de FIA opschrikte.

 

Schrikken deed de Autosportfederatie afgelopen zondag opnieuw. Lando Norris kreeg al vroeg in de race een tik van Nyck de Vries te verduren en besloot na 5 luttele ronden al nieuw rubber te halen. 

 

Een actie die een overstekende steward in de pitstraat niet verwachtte. De McLaren van de Britse rijder zoefde voorbij zijn benen. Opnieuw een ongeluk maar net vermeden.

 

"We zijn ons bewust van het incident en onderzoeken het met de lokale organisatoren", reageert de woordvoerder van de FIA, die hoopt op een (bijna-)incidentloze GP van Imola op 21 mei.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: