Ga naar de inhoud

BEKIJK: F1-rijders knallen (net niet) tegen muurtje, Ocon moet fotografen ontwijken in pits

 zo 30 april 2023 16:35
Max Verstappen
Max Verstappen heeft prijs in bocht 15.

Op het stratencircuit van Bakoe hebben de superieure Red Bulls hun vermogen vol kunnen uitspelen. Al reden ook zij op het randje. Kijk hier naar enkele fases uit de Formule 1-race in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Charles Leclerc heeft de pole afgedwongen in Bakoe. Bij de start houdt de Ferrari nog stand tegen de superieure Red Bulls achter hem.

Lang duurt het niet vooraleer Charles Leclerc de stieren over zich heen krijgt. Eerst ziet hij Max Verstappen voorbij razen met meer dan 30 km/u verschil, daarna laat ook  Sergio Perez zijn auto briesen.

Red Bull zet de concurrentie op een straatlengte in Bakoe en kan zich zelfs fouten permitteren. Kijk maar hoe Verstappen en Pérez allebei de muur aantikken.

Dan doet Kevin Magnussen beter. Met een mooie save vermijdt hij het contact met de muur.

Op het einde van de race kan Esteban Ocon maar net een ramp vermijden wanneer hij de pits opzoekt. Aan de ingang staat een groep fotografen, om kiekjes te schieten van de finish. De Franse Formule 1-rijder kan ze maar net ontwijken.

bron beelden: Play Sports

Gerelateerd: