Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
48
10
8
2
0
27
10
2
KV Mechelen
39
10
5
4
1
20
18
3
STVV
33
10
3
3
4
14
15
4
OH Leuven
30
10
4
3
3
12
12
5
Westerlo
24
10
2
5
3
17
20
6
Standard
22
10
0
5
5
12
27
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
13
5
2
KV Mechelen
9
5
3
2
0
13
11
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
5
3
2
0
9
7
5
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
6
Standard
3
5
0
2
3
2
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
5
1
2
2
6
8
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Westerlo
6
5
2
3
0
11
9
6
Standard
2
5
0
3
2
10
17

Vanhaezebrouck neemt goudhaantje Gift Orban in bescherming: "Schandalige vergelijking met Lamkel Zé"

 vr 5 mei 2023 19:50
Orban
Hein Vanhaezebrouck zet zijn jonge spits uit de wind.

En opeens had Gift Orban de perceptie helemaal tegen. De talentvolle aanvaller van Gent werd dit weekend zwaar op de korrel genomen voor zijn gedrag na de wedstrijd tegen Westerlo. Zo viel al snel de vergelijking met probleemgeval Didier Lamkel Zé. "Volledig van de pot gerukt", gaf Hein Vanhaezebrouck zijn spits op de persconferentie rugdekking met een vurig monoloog.

Op de persconferentie voor Standard-Gent was Gift Orban hét gespreksonderwerp.

 

De talentvolle spits van KAA Gent was na de wedstrijd tegen Westerlo niet opgetogen met zijn rol als bankzitter. Zo ging Orban de supporters na de 3-1-overwinning niet meer groeten.

 

Het werd her en der een reden om het gedrag van de 20-jarige spits in twijfel te trekken. Orban werd zelfs vergeleken met enfant terrible Didier Lamkel Zé.

 

"Die vergelijking is volledig van de pot gerukt", reageerde een duidelijk ontevreden Hein Vanhaezebrouck. "Gift is allesbehalve zoals Lamkel Zé, die ook het respect verdient om niet genoemd te worden in dergelijke statements. Het is een beetje schandalig dat mensen die parallel proberen te trekken."

Het is de beste jonge centrumspits die we in jaren hebben gehad in de JPL.

Hein Vanhaezebrouck, trainer Gent

"Dit weekend alleen al heb ik in de Champions' play-offs twee spelers gezien die net hetzelfde - én zelfs meer - hebben gedaan dan Gift. Oké, hij is de supporters niet gaan groeten. Maar ik heb anderen gezien die bij hun wissel gewoon naar de kleedkamer liepen. Bij hen zal die vergelijking nooit gemaakt worden."


"Gift is echt niet zo. Integendeel. Het is de beste jonge centrumspits waar ik ooit mee gewerkt heb, en ik heb er toch al een aantal de revue zien passeren. Ik heb dan ook nooit een groter talent gezien op die positie. Sterker nog: Het is de beste jonge centrumspits die we in jaren hebben gehad in de Jupiler Pro League."

 

"Er is zeker nog wat werk aan, ook voetballend. Maar het beeld dat nu opgehangen wordt van hem, dat hij zware begeleiding nodig zal hebben, is van de pot gerukt. Het is een zeer brave en correcte kerel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de persconferentie werd ook een interview van Davy Roef als voorbeeld aangehaald, waar de doelman vertelde dat Orban op bepaalde - niet altijd even gepaste - momenten in de lach zou schieten.


"Wat is het probleem?", reageerde Vanhaezebrouck, die zijn stem stelselmatig verhief. "Ik snap het echt niet, hoor. Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Als ik dan eens een poging doe om humoristisch te zijn in mijn tactische bespreking, dan lacht hij - in tegenstelling tot anderen - wel, ja. Daar is toch niks mis mee?"


"Ik heb hem alleen gezegd dat hij respect moet hebben voor iedereen. Wanneer je in het veld komt bijvoorbeeld, moet je je ploegmakker groeten. Dat is respect, en dat heeft hij ook, maar op dat moment is hij met andere zaken bezig."

 

"Maar dit alles staat toch totaal niet in verhouding met wat een Lamkel Zé bijvoorbeeld gedaan heeft?"

Gerelateerd: