Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Toby Alderweireld na statement van Antwerp op Union: "Nog 5 finales"

 do 4 mei 2023 07:30
" "
Toby Alderweireld en Jean Butez vieren de 20e nul in de competitie én de zege bij Union.

Antwerp had het bekerfeest goed verteerd en is met een verdiende overwinning in Brussel over Union gesprongen in hun eerste match van de Champions' Play-offs. RAFC volgt op 2 punten van leider Genk, dat zondag op bezoek komt. De euforie slaat niet toe, wel ambitieuze blijheid. Bij Union likken ze hun wonden.

Antwerp speelde heel sterk in de organisatie en was ook heel efficiënt: voor de rust stond de 0-2-eindstand al op het bord langs Ekkelenkamp en Keita.

Union verliest niet vaak thuis in de competitie: enkel Genk (op 11 september) en Standard (op 18 februari) pakten er de 3 punten. En nu dus Antwerp. Toby Alderweireld zag dan ook dat het goed was: "Hier komen winnen doe je niet zomaar, dus we zijn heel tevreden."

De gewonnen bekerfinale zondag kon 2 kanten uit. "De focus terugvinden na de bekerfinale was lastig, maar we hebben vandaag laten zien dat we een mentaal sterke ploeg hebben."

"Wij blijven rustig en gaan zeker geen uitspraken doen. Er zijn nog vijf finales, we hebben nog een heel lange weg te gaan."
 

Doelman Jean Butez speelde ook weer zijn rol met een 20e clean sheet in de competitie. "Met Europa en de beker erbij zitten we zelfs aan 27, die serie kunnen we hopelijk voortzetten. 0-2 aan de rust was ideaal, daarna toonden we ons opnieuw heel solide", schetst de doelman.

Van Bommel: "Heel erg blij"

Coach Mark van Bommel vat de gemoedstoestand van Antwerp, dat 7 van zijn laatste 8 JPL-duels won, als volgt samen: "Ik ben ontzettend trots op de manier waarop we gespeeld hebben, vooral in het eerste kwartier."

"Er stond een team tegen een team dat heel moeilijk te verslaan is, uit elke situatie kan scoren en thuis heel moeilijk te verslaan is. Als je hier met 0-2 wint, dan moet je heel erg blij zijn. Dit was meer dan 8/10 waard. Het is een heel goede overwinning, in een uitwedstrijd."

Geraerts: "Het ontbrak ons aan cohesie"

Voor Union was de nederlaag een tik. Coach Karel Geraerts zag waar het fout liep en bleef ontgoocheld achter. "De eerste wedstrijd van de play-offs, een thuiswedstrijd, daar verwacht je meer van. Er ontbraken veel zaken bij ons. Bij de doelpunten werd er niet goed gespeeld aan onze kant."

"Fouten worden natuurlijk ook afgedwongen, dus Antwerp heeft dat goed gedaan. Het ontbrak bij ons aan cohesie, dat was vandaag het grote gebrek. Ik had dat niet verwacht van deze ploeg, op dit moment."

"Na tegendoelpunten moet je anders reageren, dat hebben ze dit seizoen al zo vaak goed gedaan. Vandaag was dat met iets minder overtuiging. Wij kwamen niet in ons spel en Antwerp staat enorm sterk te voetballen. Wij waren daardoor kansloos, de overwinning is terecht voor Antwerp."

Bart Nieuwkoop beaamde de woorden van zijn coach: "In de eerste helft gaven we twee goals weg. We speelden niet compact genoeg. Als de ruimtes te groot zijn, dan is het heel moeilijk om overal op tijd te komen. Antwerp heeft dat goed afgestraft. "

"Onze sterkte is het collectief, het werken voor elkaar. Dat zag je niet terug in de eerste helft. We presteerden als team gewoon niet goed genoeg om het Antwerp moeilijk te maken."

Karel Geraerts zwaar ontgoocheld.
Gerelateerd: