Ga naar de inhoud

FC Luik volgt Patro Eisden Maasmechelen naar de Challenger Pro League

 zo 30 april 2023 17:41

De Challenger Pro League mag na Patro Eisden Maasmechelen volgend seizoen ook FC Luik verwelkomen. Luik is op enkele speeldagen van het einde zeker van een plaats in de top 3 van Eerste Nationale, goed voor de promotie. 

FC Luik voetbalt volgend seizoen in de Challenger Pro League. De traditieclub verzekerde zich zondag, met een 0-0 gelijkspel op verplaatsing bij KVK Tienen op de 35e speeldag in Eerste Nationale van de promotie naar de tweede klasse.

 

De Challenger Pro League breidt vanaf volgend seizoen (2023/24) uit van twaalf tot zestien ploegen, waardoor de top drie van Eerste Nationale rechtstreeks stijgt. Het ambitieuze Patro Eisden Maasmechelen, met trainer Stijn Stijnen, verzekerde zich vorig weekend als eerste van promotie.   

 

Nu volgt Luik dat voorbeeld, onder impuls van de intussen 38-jarige sluipschutter Jérémy Perbet, die zijn bijnaam van 'Perbut' met ruim twintig doelpunten nog altijd alle eer aandoet, beukten Les Sang et Marine de poort naar het profvoetbal open. Ook op de trainersbank van de Luikenaars zit met Gaëtan Englebert (T1) en Eric Deflandre (T2) heel wat ervaring.   

Naast Patro en Luik (die elk hun licentie voor het profvoetbal bemachtigden) mag nog een team uit Eerste Nationale de promotie vieren na afloop van de 38 speeldagen. Dat derde ticket lijkt te gaan naar Francs Borains of RAAL La Louvière, die de top vier volmaken. De ploeg uit de Borinage kreeg voorlopig echter geen licentie (maar wil die in tweede zit alsnog behalen), de Wolven wel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: