Ga naar de inhoud

Team Antwerp plaatst zich voor kwartfinales op eerste WorldTour in Japan

 za 29 april 2023 12:55

De eerste manche van de WorldTour in het 3x3 krijgt een vervolg op zondag voor Antwerp TOPdesk. Het Belgische team plaatste zich zaterdag in de groepsfase als tweede in groep D voor de kwartfinales. Na verlies tegen Wenen was er een zege tegen Rosedale. 

Wenen - Antwerp: 21-15

De lastige eerste klip voor Antwerp TOPdesk in de groepsfase draaide uit op een nederlaag. Wenen was te sterk met 21-15. 

Antwerp en Wenen zijn twee teams die dit seizoen verveld zijn. Bij Antwerp mochten Dennis Donkor en Caspar Augustijnen zich voor het eerst tonen op de WorldTour.

 

Ze konden meteen kennismaken met het niveau op het allerhoogste niveau in deze sport. Het Belgische viertal keek al snel tegen een achterstand aan: 7-2.

Quincy Diggs was de uitblinker bij Wenen, maar ook Nico Kaltenbrunner scoorde vlot van achter de tweepuntenlijn. Bij Team Antwerp werd te veel(?) ingezet op afstandsschoten en die pogingen werden gemist.

 

Bij 19-15 miste Bryan De Valck een van twee vrije worpen en daarna werd de rekening meteen gepresenteerd. Kaltenbrunner wierp de beslissende 21-15 knap binnen.

Antwerp - Rosedale: 22-14

De inzet van de tweede groepswedstrijd was bijzonder duidelijk. De winnaar van het duel tussen Antwerp en Rosedale uit Nieuw-Zeeland plaatste zich voor de kwartfinale op zondag als tweede in groep D. Rodedale had eerder zwaar verloren van Wenen met 21-8.

 

Team Antwerp toonde in wedstrijd twee meteen een ander gelaat (tegen een minder sterke tegenstander). Een zuivere tweepunter van Donkor in het begin zorgde voor vertrouwen en een 3-0-voorsprong.

 

Antwerp speelde minder voorspelbaar en liet de bal vlot rondgaan, een aanpak die het team duidelijk meer ligt. Een dunk van Augustijnen op assist van De Valck was een van de hoogtepunten.

 

Wat een makkelijke zege leek te worden, werd even nog een spannend duel dankzij een man: Rashid Al-Kaleem gooide de ene na de andere tweepunter binnen voor Rosedale. 

 

Op het scorebord zag Team Antwerp opeens 15-14 staan. Dat zorgde even voor wat twijfel op de Belgische gezichten, maar tot paniek kwam het niet.

 

Aanvoerder Nick Celis scoorde en bleef kalm bij een van de twee vrijworpen die hij erbij kreeg. De vierpuntenkloof was beslissend. Een heel diepe tweepunter van Celis was de kers op de taart: 22-14.

U kan hier de hele eerste dag herbekijken