Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
30
1
0
0
1
0
0
2
KAS Eupen
25
1
0
0
1
1
1
3
KV Kortrijk
25
1
0
0
1
1
1
4
RWDM
24
1
0
0
1
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
1
1
0
0
1
0
0
2
KAS Eupen
1
1
0
0
1
1
1
3
KV Kortrijk
0
0
0
0
0
0
0
4
RWDM
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
0
0
0
0
0
0
0
2
KAS Eupen
0
0
0
0
0
0
0
3
KV Kortrijk
1
1
0
0
1
1
1
4
RWDM
1
1
0
0
1
0
0

Bernd Storck trekt na zondag de deur achter zich dicht bij Kortrijk

 vr 21 april 2023 19:07
Het is alweer een korte passage voor Storck in het Guldensporenstadion.

Bernd Storck zal volgend seizoen niet langer de hoofdcoach van KV Kortrijk zijn, zo maakte hij vrijdagnamiddag bekend tijdens het persmoment in aanloop naar de partij tegen Union. "De club en ik nemen in de beste verstandhouding afscheid."

Storck ging op de clubwebsite dieper in op zijn vertrek. "Ik verbleef hier graag en ik werkte hier graag. Het was hard werken, dat kan ik u verzekeren. We werden door velen al als een degradant beschouwd toen ik aankwam."

 

"Ik weet dat ik niet altijd de vriend van de spelers was en ik weet ook dat als ik iets niet goed vind, dat ik dat meteen ook zeg tegen iedereen. Maar ik heb het nodige resultaat bereikt. We zijn allemaal heel gelukkig, het bestuur, de staf, de spelers, ik en vooral ook de supporters. Zij verdienden in eerste klasse te blijven." 

Doel bereikt

De intussen zestigjarige Storck werd medio november aangesteld in het Guldensporenstadion, als derde trainer van het seizoen. Hij nam over van de eerder ontslagen Adnan Custovic. De Bosniër was pas sinds begin september in dienst bij de West-Vlamingen, waar hij op zijn beurt Karim Belhocine had vervangen.   


Storck maakte dan weer de overstap van Eupen, waar hij eind oktober aan de deur werd gezet. Eerder coachte hij onder meer Moeskroen, Cercle Brugge, KRC Genk, het Slovaakse DAC en de nationale ploeg van Hongarije.


Toen hij overnam, stond KVK voorlaatste in de Jupiler Pro League, enkel het intussen gedegradeerde Seraing deed slechter. Het werd uiteindelijk bijna een heel seizoen tegen de degradatie knokken, maar intussen is KV Kortrijk wel al gered.


Met een op vier na laatste plaats in het klassement hebben ze zondagavond (18u30) op de slotspeeldag van de reguliere competitie tegen vicekampioen Union niets meer te winnen of te verliezen. Nadien start de vakantie.

Jupiler Pro League
KV Kortrijk
einde
2-4
Union