Ga naar de inhoud

Trotse Meesseman na 5e EuroLeague-succes: "Fijn omdat ik vorig jaar niet mocht meedoen"

 ma 17 april 2023 10:56
" "
De MVP van de reguliere competitie was in de finale goed voor 10 punten, 7 rebounds en 3 assists.

Emma Meesseman heeft afgelopen weekend nog een paar trofeeën bijgezet in haar al indrukwekkende prijzenkast: ze won gisteren met Fenerbahçe in Praag voor de 5e keer de EuroLeague en steekt zo Ann Wauters voorbij. "Het is een van de mooiste en moeilijkste competities, daarom ben ik trots, niet omdat ik haar voorbij ben." 

De halve finale tegen het Italiaanse Schio van Kim Mestdagh was uiteindelijk spannender dan de Turkse finale tegen Mersin: met 99-60 was het verschil duidelijk.

"Ik ben blij dat we het hebben kunnen doen in de EuroLeague", reageerde Meesseman opgelucht. "Het was een seizoen met heel veel druk op ons. Het is de eerste keer dat Fenerbahçe die titel wint, na een 20-tal jaar en een keer of 8 in de Final Four."

"Het was nu of nooit, want ik weet niet wat het gevolg zou geweest zijn, hadden we het niet gehaald."

Met Meesseman, de Oekraïense Jagoepova en de Amerikaanse Stewart, Vandersloot en McBride was Fenerbahçe op papier meer dan de sterkste, zegt ook onze landgenote. "Maar het was een moeilijk seizoen, omdat we die puzzel nooit hebben kunnen leggen."

"We hadden veel blessures en speelsters kwamen laat toe. Eer we een ritme konden opbouwen, waren we al toe aan de play-offs. Op het juiste moment speelden we nu onze allerbeste match van het hele seizoen."

"Ik denk wel dat de score wat misleidend is. Mersin is ook sterk, we zijn al 2 keer van hen verloren in de competitie. De energie was er gisteren om een eitje te pellen met hen."

Wie mij kent, weet dat de MVP van het reguliere seizoen niet op mijn bucketlist staat. Maar het is een mooie erkenning.

Tijd voor een feestje was er evenwel niet. "We zijn om 1 uur vertrokken met het vliegtuig en ik ben net toegekomen in mijn appartement", klonk het om 8.20 uur vanochtend. "Want morgen hebben we alweer een wedstrijd." Dan speelt Fenerbahçe in de halve finale van de Turkse play-offs tegen Galatasaray.

Persoonlijk verdiende Meesseman in Praag ook nog een prijs: ze was de beste speelster van het reguliere seizoen. "Wie mij kent, weet dat dat niet op mijn bucketlist staat. Ik was vooral bezig met de Final Four zelf. Ik had het ook niet verwacht, want er waren nog speelsters met een sterk seizoen."

"Natuurlijk is het een mooie erkenning, maar het is niet de reden waarom ik het doe."

Meesseman is trots op het feit dat ze nu 5 EuroLeagues telt, eentje meer dan Ann Wauters. "Maar niet omdat ik haar voorbijsteek. Wel omdat de EuroLeague een van de mooiste en moeilijkste competities is."

"Zeker na vorig jaar, toen ik niet mocht meedoen door de oorlog in Oekraïne, omdat alle Russische ploegen werden uitgesloten, is het fijn om weer in de Final Four te staan en op zo'n mooie manier te winnen." Fenerbahçe bood een uitweg uit Jekaterinenburg.

"Normaal geen Amerikaanse competitie, maar wie weet?"

Veel rust is Meesseman de komende weken niet gegund. Er zijn dus al meteen de Turkse play-offs. Half mei is er de Amerikaanse competitie, waar ze normaal wel niet aan meedoet. "Normaal gezien niet, zeker niet in het begin. Maar wie weet wat er gebeurt? Ik heb geleerd van nooit te vroeg nee te zeggen."

"Het plan is zeker van ook wat rust te nemen." Al is dat relatief, want begin mei beginnen de Cats alweer met de voorbereiding op het EK van 15 tot 25 juni. "Tegen eind juni begint de vakantie."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: