Ga naar de inhoud

Spion in het peloton: "Om Van der Poel weg te krijgen bij Alpecin-Deceuninck moet er al veel gebeuren"

 za 15 april 2023 08:45
Onze spion geeft een kijkje in het peloton.
Onze spion geeft een kijkje in het peloton.

Ook onze spion slaat de brug van de kassei- naar de heuvelklassiekers. Wat zijn de hot topics in de buik van het peloton? En wat moeten we geloven van de geruchtenmolen, die nu al op volle toeren draait?

Van der Poel en UAE, Laporte en AG2R en Evenepoel en Ineos vorig jaar. Het zijn allemaal geruchten waarvan wij, renners, op de hoogte zijn ... dankzij de pers.

 

Dat de ploeg van Pogacar vorig jaar geïnformeerd heeft bij het kamp-Van der Poel is niet iets waarvan ik achterover val.

 

Welke ploeg zou Mathieu niet graag in dienst hebben? Alleen moet je budget kunnen vrijmaken en dan kom je al snel uit bij een team zoals UAE.

 

Maar er moet al veel gebeuren om Mathieu van der Poel weg te krijgen bij Alpecin-Deceuninck.

 

De ploeg is voor hem gemaakt en gegroeid. Ze laten hem crossen en mountainbiken wanneer hij maar wil. Je kan het bijna een "match made in heaven" noemen. En hij ligt nog onder contract bij Alpecin-Deceuninck tot 2025.

 

Enkel een riant financieel aanbod zou Van der Poel op andere gedachten kunnen brengen.

 

Maar de broers Roodhooft zullen het zo ver niet laten komen: ze zijn snugger genoeg om Van der Poel financieel tevreden te houden.

Van de jonge renners die in het oog springen van teammanagers, zijn enkel Olav Kooij en Arnaud De Lie haalbare kaarten.

Spion in het peloton

Als je als team nog klassiekers of grote rondes wil winnen, moet je tegenwoordig wel 1 van de 7 beste renners ter wereld in dienst hebben. Ze winnen samen bijna alles wat er te winnen valt.

 

Van de jonge renners die in het oog springen van teammanagers zijn er maar een paar die een haalbare kaart zijn om binnen te halen.

 

Dan denk ik aan Arnaud De Lie en Olav Kooij. Die laatste is einde contract bij Jumbo-Visma. De Lie ligt nog tot eind 2024 vast bij Lotto-Dstny. Maar hoe vast dat is, weet je niet exact.

 

Vorig jaar was er ook plots veel ophef over een clausule in het contract van de Lotto-renners bij een mogelijke degradatie uit de WorldTour.

 

In het peloton is daar tussen de renners onderling wel over gesproken. Vooral over Caleb Ewan werd druk gespeculeerd of hij zou blijven of vertrekken.

Pogacar en Van der Poel kunnen het goed met elkaar vinden, worden ze op een dag ploegmakkers?
Pogacar en Van der Poel kunnen het goed met elkaar vinden, worden ze op een dag ploegmakkers?

Spectaculair beter worden kan helaas maar bij enkele teams

Ik zag gisteren ook nog passeren dat AG2R naar de diensten van Christophe Laporte zou hebben gehengeld. Geen wonder dat Laporte na dit voorjaar begeerd wild is.

 

Christophe heeft ooit gezegd dat de overstap naar Jumbo-Visma de beste beslissing uit zijn carrière was.

Dan is het geen grote verrassing dat AG2R bot heeft gevangen en Jumbo-Visma Laporte 3 jaar langer in dienst zal hebben.

 

Over Franse teams werd onlangs lacherig gedaan in Wielerclub Wattage. Als Julian Alaphilippe Lefevere zou verlaten, zou het over en uit zijn met zijn carrière.

 

Maar hoeveel renners worden spectaculair beter wanneer ze veranderen van team? Dat is helaas maar bij enkele ploegen mogelijk.

Gerelateerd: