Premier League klassement

Chelsea haalt met opvallende zet clublegende Frank Lampard opnieuw aan boord als interim-coach

 do 6 april 2023 14:41

Chelsea grijpt terug naar clublegende Frank Lampard om de ploeg weer op de rails te krijgen. Na het ontslag van Graham Potter circuleerden de namen Conte en Nagelsmann door de gangen van Stamford Bridge. Toch koos het bestuur om tijdelijk opnieuw in zee te gaan met hun voormalige T1.

In januari 2021 kreeg hij de (harde) bons. Na een succesvol eerste seizoen bij Chelsea, dat destijds geen transfers kon verrichten, werd Frank Lampard aan de kant gezet door een opeenstapeling van slechte resultaten.

 

De clublegende nam een jaartje afstand van de dug-out en keerde terug naar de Premier League bij Everton. Maar ook dat avontuur liep begin dit jaar af op een sisser. 

 

Niet dat zijn oude liefde het beter deed. Na de Champions League-triomf onder Thomas Tuchel, kocht Todd Boehly de club. De Amerikaan gooide met grof geld, maar de sportieve successen bleven uit.

 

En dus kwam Graham Potter over van Brighton. Hij moest een plekje vinden voor dure nieuwkomers als Fernandez en Mudryk, maar kreeg de puzzel niet gelegd. Het resultaat: een voorlopig bedroevende 11e plaats in de Premier League.

 

Dus belde Chelsea zijn ex om opnieuw soelaas te brengen. Lampard accepteerde het aanbod als interim-trainer tot het einde van het seizoen. 

 

'We zijn verheugd om Frank terug te verwelkomen op Stamford Bridge", klinkt het bij de club. "We willen met zijn aanstelling de club en onze fans een duidelijk en stabiel plan geven voor de rest van het seizoen."

 

In de komende weken staan meteen cruciale wedstrijden in de competitie en tegen Real Madrid in de Champions League op zijn menu.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.