Bocholt houdt Pelt af in bloedstollend slot, ook Sint-Truiden knokt zich naar felbevochten bekerwinst

za 1 april 2023 17:36
" "
Sint-Truiden klopt Eupen bij de vrouwen, Bocholt houdt Pelt af in de finale bij de mannen.

Limburg boven in de Beker van België handbal. Bocholt haalde het nipt van Pelt in een potige finale bij de mannen. Bij de vrouwen waren er verlengingen nodig om een verschil op te meten tussen Sint-Truiden en Eupen. Die werden beslecht in het voordeel van Sint-Truiden na een thriller. De scoreborden gaven dezelfde scores aan: 22-21.

Bocholt houdt maar net Pelt af

De finale tegen Pelt, begon het best voor Bocholt.Na zenuwachtige openingsminuten klom het naar een 3-0-voorsprong.

Maar Pelt gebruikte slim de studieronde om zijn tegenstander te leren kennen. Halfweg de eerste helft kwam het weer op gelijke hoogte: 6-6 in een evenwichtige partij.

Bocholt moest en zou met een voorsprong rusten en schakelde een versnelling hoger. Het harde hijgen bij sleutelspelers van de ploeg in het blauw verklapten hun inzet, maar de bonus kwam er: 13-10.

Een voorsprong die kalmerend werkte. Althans, op het scorebord. Het was een potige finale waarin kleine opstootjes het belang onderstreepten. Pelt klampte zo hard mogelijk aan, maar kon ondanks beukwerk op de Bocholtse verdediging de kloof niet meer dichten.

Het verschil was erg klein na een strafworp in de slotminuut, maar groot genoeg voor een nieuwe bekertriomf van Bocholt: 22-21.

Sint-Truiden knokt zich naar beker bij vrouwen

Het leek een makkelijke zege te worden voor Sint-Truiden, dat 0-3 en 4-9 uitliep bij de rust. Halfweg de 2e helft was de kloof zelfs 7-15.

Maar Eupen gaf zich niet gewonnen en paste zijn spelsysteem aan. Sint-Truiden miste een pak kansen en zag plots de kloof verkleinen. Het werd razend spannend, Sint-Truiden wist even van geen hout pijlen meer maken.

Op 2 minuten van het einde was het gelijk: 15-15. Bij 17-17 kwam er 2x5 minuten extra tijd. Eupen kwam af en toe voor, gedraaid werd er bij 19-19, maar toen hervond Sint-Truiden weer zijn cool. Het liep 19-21 uit en haalde de beker binnen met 21-22.