Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wind en regen worden gemengd onthaald in Gent-Wevelgem: van "Echt geen zin in" tot "Houd er stiekem wel van"

 zo 26 maart 2023 11:12
Greg Van Avermaet, Wout van Aert en Arnaud De Lie.

De stevige regen en wind beloven vandaag voor het nodige spektakel te zorgen in Gent-Wevelgem. Toch is niet iedereen in het peloton fan van de helse weersomstandigheden. "Ik kijk er eigenlijk echt niet naar uit", vertelde een beteuterde Greg Van Avermaet (AG2R-Citroën) voor de start.

De weergoden lijken vandaag met het verkeerde been uit bed gestapt. Een mix van wind, regen en koude temperaturen lijkt van Gent-Wevelgem een uitputtingsslag te zullen maken. 

"Ik heb vandaag al vaak gezucht", vertelde een eerlijke Greg Van Avermaet (37) aan Ruben Van Gucht. "We wisten al dat het slecht weer zou zijn, dus we zijn er wel een beetje op voorbereid."

"Ik heb in de bus ook al gezegd dat ze vandaag niet echt iets van mij moeten verwachten. Ik offer me op voor de ploeg en zie wel hoe ver ik dan geraak."

De olympische kampioen van 2016 is duidelijk geen fan van de zware weersomstandigheden. "Ik ben echt geen voorstander en de renners die graag in dit weer koersen, zal je toch ver moeten gaan zoeken."

Ik heb vandaag al vaak gezucht.

Greg Van Avermaet (AG2R-Citroën)

Wout van Aert: "Ik houd hier stiekem wel van"

Bij Wout van Aert (Jumbo-Visma), Mads Pedersen (Trek-Segafredo) en Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) klonk dan weer een heel ander geluid.

“Ik houd er stiekem wel van als het wat ruigere omstandigheden zijn", gaf Van Aert toe. 

"Het schrikt me dus zeker niet af en ik denk dat het de koers zwaarder maakt. Het is een heel lange wedstrijd, maar voor mij mag dat wel."

Ik ben nog gemotiveerder door het weer.

Arnaud De Lie (Lotto-Dstny)

Ook Pedersen en De Lie lijken wel happig op een kletsnat dagje. "Dit is normaal weer in België", vertelde de Deen.

"Normaal ben ik wel goed in deze omstandigheden, dus ik mag zeker niet klagen. Voor mij maakt het eigenlijk niet echt uit en door de regen vind ik het net leuker."

Arnaud De Lie behoort ook tot het kamp van de voorstanders. "Ik ben nog meer gemotiveerd door dit weer", reageerde de Belgische spurtbom.

"Er zijn veel sterke renners vandaag, maar in dit weer ben ik nog beter. Het is een mooie dag om Gent-Wevelgem te winnen."

"Een massaspurt is in deze omstandigheden bijna onmogelijk. Maar ik ben klaar voor een strijd van man tegen man", sloot onze landgenoot strijdvaardig af.

Het weer zorgt voor gemengde reacties:

Gerelateerd: