Ga naar de inhoud

Meer dan het zwarte beest: Van den Bergh voor 10e (!) keer op rij onderuit tegen Van Gerwen

 zo 26 maart 2023 15:21

Opnieuw vormt Michael van Gerwen het struikelblok voor Dimitri Van den Bergh. Op de European Darts Open in Leverkusen streden de rivalen voor een kwartfinaleticket. Voor een 10e keer op rij toonde de Nederlander zich sterker. "Dancing Dimi" verlaat het toernooi na een snelle 6-2-nederlaag.

"The Dreammaker" is een nachtmerrie rijker. En opnieuw kaapt Michael van Gerwen de hoofdrol weg.

 

In Leverkusen stonden de heren van de Lage Landen opnieuw tegenover elkaar. Dimitri Van den Bergh klopte Wade makkelijk op weg naar de 1/8e finales, Van Gerwen kende geen problemen met landgenoot Van Barneveld.

 

Toch liep de Belg niet over van vertrouwen voor een nieuwe clash. Sinds 2017 stond de teller in de onderlinge confrontaties op 9-0 in het voordeel van de Nederlander.

 

Ook vandaag was Van den Bergh niet opgewassen tegen een Van Gerwen in hoogvorm. Een vroege break gaf onze landgenoot hoop op een stunt bij 1-2, maar daarna haalde zijn tegenstander de pletwals boven.

 

Dimitri Van den Bergh won geen enkele leg meer, Van Gerwen gooide nog drie 180-worpen en was dodelijk efficiënt op de check-outs. 

 

Het resultaat: 6-2 en een 10e nederlaag op rij tegen het zwarte beest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.