Ga naar de inhoud

Tedesco toont zich kritisch ondanks veelbelovend debuut: "Nog ver weg van het voetbal dat ik wil"

 vr 24 maart 2023 23:56

Geen goednieuwsshows meer. Domenico Tedesco lijkt een man die niet blind is voor werkpunten, ondanks het uitstekende resultaat in zijn debuutmatch tegen Zweden. "Wat we moeten verbeteren? Veel dingen, eerlijk gezegd."

Na een 0-3 had hij makkelijk alleen de loftrompet kunnen bovenhalen.

 

Domenico Tedesco deed dat ook deels in zijn eerste wedstrijdanalyse als bondscoach. Zo prees hij "de uitstekende spirit bij de basisspelers én invallers" en kregen enkele Duivels een individueel bloemetje toegeworpen.

 

"Ik ben blij dat Kevin (De Bruyne, red.) zijn eerste match als kapitein won. En ook dat Arthur (Theate, red.) het zo goed deed op een nieuwe positie. Jan (Vertonghen, red.) was eveneens fantastisch. En Romelu (Lukaku, red.) scoorde meteen drie goals. Geweldig."

We zakten iets te veel terug naar mijn goesting. We moeten analyseren hoe dat kwam.

Domenico Tedesco

Tot zover de complimentjes. Tedesco toonde zich namelijk ook opvallend kritisch voor enkele werkpunten achteraf.

 

"Wat we moeten verbeteren? Veel dingen eerlijk gezegd", lachte hij na een vraag. "In het begin waren we wat nerveus. We verloren te veel makkelijke ballen. Als Zweden die ene kans scoort, was het veel moeilijker geworden."

 

Na de rust zag de bondscoach eveneens zaken die hem niet zinden.

 

"We zakten iets te veel terug naar mijn goesting. We moeten analyseren hoe dat kwam. Misschien moeten we ons systeem veranderen of gewoon meer moed tonen door vooruit te verdedigen."

 

"Kijk, momenteel zijn we nog ver weg van het voetbal dat ik wil spelen. Al is dat ook een beetje normaal na amper twee sessies..."

Als Dodi zo blijft spelen, kan hij voor ons een wapen zijn.

Domenico Tedesco

Vervolgens kwamen er toch weer complimentjes. Niet toevallig eerst voor uitblinker Dodi Lukebakio, goed voor twee assists in Stockholm.

 

"In de eerste seizoenshelft bij Hertha Berlijn speelde Dodi op die positie", aldus Tedesco. "Hij deed het daar geweldig en verdedigde prima. Als Dodi zo blijft spelen, kan hij voor ons een wapen zijn."

 

Net zoals Johan Bakayoko. "Hij heeft zoveel persoonlijkheid", merkte de bondscoach al. "Johan trekt zich van niks iets aan en durft de actie op te zoeken. Dat is veelbelovend."

Gerelateerd: