Duivels maken perfecte start onder Tedesco: Lukaku loodst solide Belgen met hattrick voorbij Zweden

 1. 38' - Geel - Kristoffer Olsson
 2. 35' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 1)
 1. 90+4' - Geel - Dejan Kulusevski
 2. 90' - Verv. Yannick Carrasco door Loïs Openda
 3. 86' - Verv. Arthur Theate door Alexis Saelemaekers
 4. 85' - Verv. Ludwig Augustinsson door Gabriel Gudmundsson
 5. 85' - Verv. Romelu Lukaku door Sebastiaan Bornauw
 6. 83' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 3)
 7. 78' - Geel - Victor Lindelöf
 8. 73' - Verv. Emil Forsberg door Viktor Claesson
 9. 73' - Verv. Alexander Isak door Zlatan Ibrahimovic
 10. 64' - Verv. Kristoffer Olsson door Viktor Gyökeres
 11. 62' - Geel - Samuel Gustafson
 12. 61' - Verv. Dodi Lukebakio door Johan Bakayoko
 13. 61' - Verv. Leandro Trossard door Orel Mangala
 14. 49' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 2)
35'goalRomelu Lukaku0 - 1
49'goalRomelu Lukaku0 - 2
83'goalRomelu Lukaku0 - 3

Domenico Tedesco heeft punten gescoord bij zijn debuut. De Rode Duivels toonden zich op de afspraak bij het debuut van de nieuwe bondscoach met een overtuigende 0-3-zege tegen een zwak Zweden. Romelu Lukaku was meteen goed voor een hattrick, Dodi Lukebakio en Johan Bakayoko charmeerden met assists. Volgt dinsdag in Duitsland de bevestiging?

Zweden - België in een notendop:

 • Man van de match: Dodi Lukebakio wettigde de keuze van Tedesco - om hem als basisspeler te benoemen - met een glansprestatie. De bedrijvige winger was veruit de gevaarlijkste man bij de Duivels en verzilverde die prestatie met twee assists op Lukaku.
 
 • Sleutelmoment: Romelu Lukaku was uiteraard ook een uitstekende MVP geweest. De aanvalsleider van de Belgen sloeg Zweden tegen het canvas met een hattrick. Vooral zijn tweede doelpunt net na de rust was cruciaal. De thuisploeg kon nadien niet meer rechtkrabbelen.
 
 • EK-Kwalificatie: Het tijdperk-Tedesco is met een driepunter begonnen. De Duivels staan zo aan de leiding van Groep F. Het moet die koppositie wel delen met Oostenrijk, dat 4-1 won tegen Azerbeidzjan.

Een droomdebuut voor Domenico Tedesco.


Tegen Zweden bracht de nieuwe bondscoach meteen een frisse mix tussen ervaring en vooral heel wat jeugdig geweld tussen de lijnen. De verpersoonlijking van die nieuwe wind: Dodi Lukebakio

 

De dribbelvaardige winger van Hertha Berlijn was het verrassende nieuwe gezicht aan de aftrap, en nét hij gaf het aanvallende spel van deze "nieuwe" Duivels een fris gelaat. Met frivole acties en veel diepgang zorgde hij op zijn rechterflank voor constante dreiging in het nieuwe 4-4-2-systeem. 

 

Amadou Onana zorgde met zijn présence en dynamiek op zijn beurt voor een energieboost. En ook Wout Faes - die in de beginfase de held was wanneer hij een bal van de lijn keerde - en Arthur Theate schoven solide in de defensie.

 

Ervaren mannen als Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne en vooral Romelu Lukaku misten hun gekende trainingsmakkers de voorbije dagen misschien nog op het trainingsveld, maar na vanavond zal dat rouwproces toch grotendeels over zijn. 

Lukebakio speelde zich meteen in de harten van de Belgen.

Vooral Lukaku profiteerde van al dat jong geweld rond zich. Wat op het WK niet lukte, leek vandaag vanzelf te gaan voor de aanvalsleider: scoren.


Lukaku knikte net voor de rust de 1-0 op het bord en tikte na de pauze ook nog eens de dubbele voorsprong tegen het net. Twee keer viel hij in de armen van zijn assistgever, Lukebakio. Twee van de vele knuffeltjes die vanavond werden gegeven aan elkaar.

 

De Belgen waren initieel nog wat afwachtend begonnen. Het beloofde High-Intensity-voetbal kregen we dan ook nog niet, maar de schijnbaar gemakkelijke controle na het dubbele doelpunt van Lukaku, heeft de burger alvast hoop gegeven.


Dat Johan Bakayoko, nog zo'n nieuwe ontdekking, Lukaku in het slot nog assisteerde voor zijn hattrick, maakte het feest helemaal compleet. De sensatie uit de Eredivisie dribbelde twee tegenstanders - letterlijk - op een hoopje en gunde Lukaku zo zijn statement.


Zijn vingertje ging op de lippen. Hij suste het verleden: voor zichzelf, maar vooral ook voor de natie. Weg WK, het tijdperk-Tedesco kan beginnen.

Romelu Lukaku legt iedereen het zwijgen op in de Zweedse Friends Arena.

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 38. EINDE: 0-3. Domenico Tedesco heeft punten gescoord bij zijn debuut. De Rode Duivels toonden zich op de afspraak bij het debuut van de nieuwe bondscoach met een overtuigende 0-3-zege tegen een zwak Zweden. Romelu Lukaku was meteen goed voor een hattrick, Dodi Lukebakio en Johan Bakayoko charmeerden met assists. Volgt dinsdag in Duitsland de bevestiging? .
 2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 3. Gele kaart voor Dejan Kulusevski van Zweden tijdens tweede helft, minuut 94
 4. tweede helft, minuut 91. Door de vele wissels is het tempo wat uit de wedstrijd. Openda probeert nog zijn graantje mee te pikken, maar hij kan zijn opportunisme niet verzilveren. .
 5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij België, Loïs Openda erin, Yannick Carrasco eruit
 7. tweede helft, minuut 90. Daar is Ibrahimovic een eerste keer. De Zweedse spits klimt boven iedereen uit, knikt de bal naar de goal, maar Courtois gunt de Friends Arena geen moment van opluchting. .
 8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij België, Alexis Saelemaekers erin, Arthur Theate eruit
 9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Zweden, Gabriel Gudmundsson erin, Ludwig Augustinsson eruit
 10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij België, Sebastiaan Bornauw erin, Romelu Lukaku eruit
 11. tweede helft, minuut 85.
 12. tweede helft, minuut 83. Doelpunt Lukaku: 0-3! Romelu Lukaku kan zich wel vinden in de nieuwe generatie Duivels. Na twee assists van Lukebakio, krijgt de aanvalsleider nu zijn derde goal op een plateautje voorgeschoteld van Bakayoko. De smaakmaker van de Eredivisie dribbelt twee man - letterlijk - op een hoopje en zet zijn nummer 9 met een listig balletje op weg naar een hattrick. .
 13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Romelu Lukaku van België. 0, 3.
 14. tweede helft, minuut 80. Het is hard tegen onzacht in de laatste fase van de wedstrijd. Vooral Onana krijgt het zwaar te verduren. De man van marmer wordt twee keer tegen de grasmat gewerkt. .
 15. Gele kaart voor Victor Lindelöf van Zweden tijdens tweede helft, minuut 78
 16. tweede helft, minuut 77. De Zweden komen nu wel een beetje opzetten. De 0-2 heeft toch wat teweeggebracht bij de thuisploeg. Peter Vandenbempt op Radio 1.
 17. tweede helft, minuut 75. Intro Ibrahimovic. De Friends Arena gaat uit zijn dak wanneer Ibrahimovic tussen de lijnen gebracht wordt. De publiekslieveling krijgt nog een kwartiertje tijd om zich onsterfelijk te maken. Als dat nog kan, althans. .
 18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Zweden, Viktor Claesson erin, Emil Forsberg eruit
 19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Zweden, Zlatan Ibrahimovic erin, Alexander Isak eruit
 20. tweede helft, minuut 69. De Zweedse bondscoach zal toch nog wat schroeven overgehad hebben, nadat deze ploeg uit de bouwdoos kwam. Carrasco zaagt met een mooie dribbel twee poten van de defensie af, maar hij plaatst zijn schot in het zijnet. .