Ga naar de inhoud

Ooit gebombardeerd tot 'nieuwe Messi', nu op 32 jarige leeftijd met voetbalpensioen

 do 23 maart 2023 16:53
Bojan Krkic maakte furore in de jeugdreeksen van Barcelona
Bojan Krkic maakte furore in de jeugdreeksen van Barcelona.

Bojan Krkic. De naam doet wellicht een belletje rinkelen. De Spanjaard werd op jonge leeftijd de hemel ingeprezen, maar kon het juk van eeuwige belofte nooit van zich afschudden. Nu is het welletjes geweest, vindt Bojan, die besluit om een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière.

Wie droomde er als kind niet van om in het shirt van Barcelona te spelen? Bojan Krkic deed het zowaar op zijn achttiende. In 2009 won hij met de Champions League, Spaanse titel, Copa del Rey, Supercopa, UEFA Super Cup en het WK voor clubs zowat alles wat er te winnen valt. 

 

Het leek de voorbode van een schitterende carrière. Maar gebukt onder het etiket van 'de nieuwe Messi' kon de Spanjaard de hoge verwachtingen nooit echt waarmaken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In loondienst van de Catalanen maakte de flukse middenvelder 41 doelpunten in 163 wedstrijden. Te weinig, oordeelde Barcelona, dat hem doorstuurde naar AC Milan.

 

Maar ook in Italië wist Bojan niet te overtuigen. Wat volgde was een indrukwekkende waslijst aan clubs.

 

AS  Roma, Ajax, Stoke City, Mainz, Alavés en Montréal Impact. Nergens kon Bojan de grote toekomst die hem voorspeld werd, inlossen. 


In zijn nadagen vertoefde Bojan bij het Japanse Vissel Kobe. Daar kwam hij onder meer oud-ploegmakker Andrés Iniesta en onze landgenoot Thomas Vermaelen tegen. 

 

Nu hangt de amper 32-jarige dribbelkont zijn voetbalschoenen aan de haak. 

 

"Ik voelde dat het tijd was om terug te keren naar mijn familie. Dit is het moment om aan een nieuwe fase in mijn leven te beginnen", liet hij optekenen in een persmoment van de Blaugrana

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.