Ga naar de inhoud

Na Emma Meesseman plaatst ook Kim Mestdagh zich voor Final Four EuroLeague

 wo 22 maart 2023 22:56

Kim Mestdagh heeft zich met haar Italiaanse ploeg Schio geplaatst voor de Final Four van de EuroLeague, de belangrijkste Europese basketbalbeker. In die Final Four neemt ze het mogelijk op tegen Emma Meesseman, die zich met Fenerbahçe al eerder wist te plaatsen.

Terwijl Emma Meesseman en Fenerbahçe het tegen Sopron al na 2 matchen konden afmaken, moest Kim Mestdagh met Schio de langere route nemen tegen Valencia.

 

Beide teams hadden hun thuismatch gewonnen, een belle in Italië moest de beslissing brengen.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar dankzij een 18-11-tussensprint in het tweede kwart werd de kloof geslagen. Met een driepunter (haar enige punten) hielp Mestdagh die voorsprong overeind te houden, een slotoffensief van Valencia werd in de kiem gesmoord.

 

Voor Schio is het de eerste keer dat ze zich kunnen plaatsen voor de Final Four van de EuroLeague. Naast Fenerbahçe wist zich met Mersin nog een tweede Turkse ploeg te plaatsen. Praag maakt het klavertjevier vol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: