Ga naar de inhoud

EK-kwalificatie klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
22
4
2
Oostenrijk
19
8
6
1
1
17
7
3
Zweden
10
8
3
4
1
14
12
4
Azerbeidzjan
7
8
2
5
1
7
17
5
Estland
1
8
0
7
1
2
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0

Franky Vercauteren verdedigt keuze voor kleinere staf: "We leggen de lat zelfs hoger"

 di 21 maart 2023 15:06

Met een nieuwe bondscoach en een ingekrimpte staf zijn de Rode Duivels begonnen aan hun weg richting EK 2024. Technisch directeur Franky Vercauteren gaf gisteren tekst en uitleg bij het hoe en waarom van bepaalde keuzes bij het invullen van de nieuwe omkadering van onze nationale ploeg.  "We verwachten dezelfde kwaliteit", klinkt het.

"Dit is een nieuwe start!  Het verleden is belangrijk, dat moeten we koesteren en moeten we iedereen voor bedanken, maar er zijn veranderingen in gang gezet. Daar moeten we nu mee bezig zijn."

 

Kersvers technisch directeur Vercauteren windt er geen doekjes om. Hij heeft een inventaris gemaakt en met veel mensen gepraat over wat er nodig was in de omkadering van de nationale ploeg. 

 

"We maken komaf met het verleden en we kijken naar het nu en de toekomst. Er zijn nodige en gewilde veranderingen gebeurd. Want als je te veel volk hebt zijn er te veel verschillende ideeën en meningen."

 

"En als je inkrimpt op het gebied van spelers, dan moet je dat ook op gebied van de staf doen", aldus Vercauteren. "Iedereen zal wat harder moeten werken omdat we met minder zijn, maar we verwachten dezelfde kwaliteit. We leggen de lat dus hoger."

"Niet praten over mensen die er niet meer zijn"

Uiteraard werd ook gevraagd naar bepaalde vaste waarden in de staf die er niet meer bij zijn. Kinesist Lieven Maesschalck, assistent Thomas Vermaelen en keeperstrainer Erwin Lemmens. 

 

"We praten niet meer over de afwezigen, maar over diegenen die er wel zijn", is Vercauteren scherp. "Sommige keuzes hebben we niet zelf genomen, maar zijn ingegeven door bepaalde omstandigheden."

 

"We moeten daar geen tijd en energie aan verspillen, met alle respect voor wat geweest is. We moeten ons focussen op vandaag met de bedoeling om vrijdag te winnen."

Na dit kamp zullen we een nieuwe evaluatie maken. Kijken wat goed en niet goed is en eventuele aanpassingen maken.

Franky Vercauteren, technisch directeur voetbalbond

Volgens Vercauteren is er gewerkt om al deze nevenzaken, zoals hij ze noemt, zo vroeg mogelijk te regelen om er nu niet mee verveeld te zitten. 

 

"Na dit kamp zullen we een nieuwe inventaris en evaluatie maken. Kijken wat goed en niet goed is en eventueel aanpassingen doen." Het geloof in het huidige team is duidelijk groot, maar Vercauteren is er zich wel van bewust dat er moet geluisterd worden naar eventuele kritiek.

 

"We hebben het volste vertrouwen in de staf die we nu hebben en dat is ook in de toekomst zo. We zijn hier niet om binnen een maand al alles om te gooien. Maar we zullen vaststellen wat er vastgesteld moet worden en eventuele toekomstige noden bekijken." 

"In de toekomst misschien tegengas geven?"

Toch blijft het vreemd dat er volledig tabula rasa werd gemaakt en dat Domenico Tedesco zo goed als carte blanche kreeg in de keuze van de volledige staf.

 

"We hebben verschillende pistes bekeken. De trainer had uiteraard zelf eisen en die hebben we in positieve zin beantwoord. Hij mocht z'n assistenten, keeperstrainer en analisten meenemen.. Dat was de eerste keuze die we gemaakt hebben. "

 

Vercauteren vraagt zich wel luidop af of dit de juiste keuze was. "Misschien is  het één van mijn taken om daar in de toekomst wat tegengewicht tegen in te brengen. Of om te zeggen dat we sommige dingen zelf wel al hadden."

 

"Maar om er dan een hoop van te maken en te zeggen tegen iedereen: "Kom er nog maar bij." Dat was niet de bedoeling."

Gerelateerd: