Axel Zingle sprint naar winst in Classic Loire Atlantique

  Axel Zingle heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt in de buurt van Nantes. De Fransman van Cofidis was de snelste van een uitgedund peloton dat in de Classic Loire Atlantique 4 vluchters in de slotmeters op de nek viel.

  Op de dag van Milaan-Sanremo werd er ook gekoerst in Frankrijk, meer bepaald in Bretagne. Op het golvende parcours van de Loire Atlantique regende het aanvalspogingen.

   

  Het viertal Anthony Perez, Lewis Askey, Paul Lapeira en Laurent Pichon leek te gaan sprinten voor de overwinning, maar in de laatste kilometer denderde een uitgedund peloton hen nog voorbij.

   

  In de sprint toonde Axel Zingle zich de snelste. De 24-jarige snelle man van Cofidis was sneller dan Laurence Pithie, de 20-jarige Nieuw-Zeelandse neorpof van Groupama - FDJ. De Nederlander Maikel Zijlaard mocht als derde mee op het podium.