Ga naar de inhoud

Gentse aanhang kan ogen niet geloven na nieuwe wonderavond van Gift Orban: "Wow, wat een fenomeen!"

 wo 15 maart 2023 21:04

Gift Orban is trending. De nieuwe aanvaller van Gent zorgde met een hattrick in amper 3 minuten en 24 seconden voor dé prestatie in het Europese voetbal. Orban trok zijn bloedvorm vanuit de Belgische competitie - waar hij na 5 wedstrijden al aan 7 doelpunten zit - zo probleemloos door op het internationale toneel. "Het is echt niet meer normaal", staken zijn ploegmakkers de loftrompet.

Zelfs bij de supporters van  Basaksehir gingen de handen op elkaar voor Gift Orban.

 

Wat in België intussen geen geheim meer is, is nu ook gemeengoed geworden in Europa: de nieuwe spits van KAA Gent mist momenteel niet. "Het is echt niet meer normaal", jubelde Sven Kums zijn ploegmakker na zijn hoofdrol in de 1-4-overwinning op het veld in Turkije.

 

Wat hij nu weer geflikt heeft? Nadat de wonderboy van Gent dit weekend vier keer scoorde tegen Zulte Waregem, verbaasde hij ook in de Conference League met een hattrick in amper 3 minuten en 24 seconden.  "Ondertussen schrik ik er niet meer van", vertelde Alessio Castro-Montes grappend na de partij. 

Het minste kansje dat hij krijgt, maakt hij af.

Castro-Montes

De Nigeriaan zit na zijn transfer naar België al aan 12 doelpunten in amper negen wedstrijden. "Het is een sensatie", klonk het ook bij Hein Vanhaezebrouck. "Echt. Toen hij die tweede vanop 20 meter tegen het net knalde, dacht ik echt: "Wow, wat een fenomeen.""

 

"Het minste kansje dat hij krijgt, maakt hij af", weet ook Kums. "En als hij ze niet afmaakt, dan komt de bal op de een of andere manier toch weer bij hem. Ik hoop dat zijn geluk nog lang mag blijven duren."

Zelf blijft Orban eerder koelbloedig na zijn nieuwe wonderavond. "Ik zal wel veel berichtjes krijgen, maar die ga ik niet beantwoorden", klonk het na de wedstrijd. "Of ik populair ben? Ik weet het niet. Ik blijf gewoon hard werken."

 

"Je kunt wel zeggen dat het een heel mooie avond was. Het is de eerste keer dat ik drie doelpunten maak in Europa, maar ik ben nu eenmaal een aanvaller. Het is mijn job om te scoren. Ik verleg de focus al meteen naar de match tegen Eupen."

 

Edward Still en de zijne zijn alvast gewaarschuwd.

Gerelateerd: