Ga naar de inhoud

Ann Wauters staat voor 2e seizoen als assistent in de WNBA: "Zal heel uitdagend worden"

 di 14 maart 2023 10:48
Ann Wauters
Ann Wauters trekt binnenkort opnieuw naar de WNBA.

Ann Wauters trekt binnenkort opnieuw naar de VS voor haar tweede seizoen als assistent-coach bij WNBA-team Chicago Sky. Het team zal er dit jaar helemaal anders uitzien. "Het wordt een uitdagend seizoen", blikt Wauters vooruit.

De verwachtingen waren hoog vorig seizoen bij Chicago Sky, maar het team slaagde er niet in om zijn titel te verlengen. Verschillende sleutelspeelsters zochten andere oorden op, Emma Meesseman en Julie Allemand passen voor het seizoen met het oog op het EK.

 

"Het zal heel anders worden om te vertrekken zonder Belgen", bevestigt Ann Wauters, die eind april naar Chicago zal afreizen. "We hebben een heel nieuwe ploeg moeten creëren."

 

"Er is geen enkele speelster meer bij met wie ik nog ooit samen gespeeld heb. Dat op zich maakt mijn rol al wat anders en ik hoop dat ik zo nog meer zal kunnen groeien als assistent-coach. Het wordt wel een uitdagend seizoen", meent Wauters.

Er is geen enkele speelster meer bij met wie ik nog ooit samen gespeeld heb. Dat op zich maakt mijn rol al wat anders.

Ann Wauters

Ook op familiaal vlak is het niet altijd evident. "Elk begin is altijd moeilijk. Ik begin het nu al weer te voelen dat het bijna tijd is om te vertrekken. Dat wordt toch weer aanpassen, want ik ben het nu gewoon om elke avond thuis te zitten', klinkt het.

 

"Je moet daar een ritme in vinden en dat lukt ook wel. En gelukkig ziet mijn vrouw het ook nog altijd zitten. Ook de kinderen vinden het nog altijd leuk dat ze in de grote vakantie zullen komen, ook al zullen we elkaar daarvoor 2 maanden niet zien."

 

"Voor mij is het ook wel een beetje aftellen naar een leuke periode van heel harde focus. Ik ga het opnieuw zo goed mogelijk proberen te doen en proberen om zoveel mogelijk bij te leren."

Gerelateerd: